Nieuwbouw Kindcentrum Mechelen levert slim gebouw op

Investering en exploitatie in één hand

Het huiskamereffect is overal voelbaar. In combinatie met de openheid en transparantie leidt dat tot het verbinden van de verschillende gebruikers. Daarnaast is het ook een slim en duurzaam gebouw, dat een relatief kort bouwproces kende. 

De instructieruimten hebben allemaal een glazen wand naar het centrale plein waar werkhoeken, een atelier en een grote leerkeuken te vinden zijn. Tussen de ruimten zitten schuifdeuren, waardoor er verschillende typen leer-, werk- en speelplekken te creëren zijn. Opvallend is ook dat het een breed uitgelegd gebouw is met een mooi ingerichte buitenomgeving. Die prachtige binnenruimte vormt onderdeel van het nieuwe Kindcentrum in Mechelen aan de Hilleshagerweg.

Op donderdag 6 april hebben twee leerlingen, Bert Nelissen van INNOVO en wethouder Laheij officieel de eerste steen gelegd, onder luid gejuich en geklap van de andere aanwezige kinderen. Op maandag 28 augustus 2017 zijn de kinderen van Mechelen, Wahlwiller en Nijswiller voor het eerst naar hun nieuwe school geweest. Met een kinderbubbeltje hebben de kinderen, het team en de ouders geproost op de in gebruik name van de school en is de nieuwe naam onthuld: basisschool Witheim.

Lees het volledige artikel hieronder