Hergebruik klooster voor de gemeenschap

Het monumentale klooster Koningsoord werd zaterdag officieel geopend. Het bruisende hart van Berkel-Enschot is in gebruik genomen door o.a. Cultureel Centrum De Schalm, Bibliotheek Midden-Brabant, de Stadswinkel van de gemeente Tilburg, kinderdagverblijf Koningswereld, brasserie Hemels en appartementen voor starters en 55+ers.

Het karakteristieke Trappistinnenklooster is rond 1935 gebouwd en in 2007 verlaten door de zusters. Na een traject van meer dan 10 jaar is het nu volledig gerenoveerd en gemoderniseerd. De opening werd verricht door Commissaris der Koning dhr. van de Donk en ex-burgemeester van Tilburg dhr. Noordanus. “Eerst was het een plek voor stilte en bezinning voor een kleine gemeenschap, nu moet het een bruisend middelpunt in de samenleving voor het hele dorp worden” aldus Verdonk.

Na de officiële opening op zaterdagochtend was er zondag een druk bezochte open dag, waar de inwoners van Berkel-Enschot een kijkje konden nemen in Ons Koningsoord en kennis konden maken met een aantal activiteiten die hier plaatsvinden.

ICSadviseurs heeft het afgelopen jaar cc De Schalm, bibliotheek Midden-Brabant en de Stadswinkel begeleid in hun traject van realisatie en ingebruikname en heeft daarbij nauw samengewerkt met Roozen van Hoppe bouw & ontwikkeling.