Levensecht leren in apotheek of artsenpraktijk op school

Een volledig ingerichte apotheek en professionele tandartsen- of huisartsenpraktijk in de school. Zodat leerlingen levensecht in de praktijk kunnen leren. Daarover beschikt Regio College Zaandam sinds kort. De onderwijsvleugel (5.000 m²) van de afdeling Zorg & Welzijn is in de afgelopen maanden compleet vernieuwd en het resultaat is indrukwekkend.

Aan de buitenzijde is de gevel intact gebleven. Aan de binnenzijde is de vleugel weer geheel van deze tijd, met nieuwe ruimtes volledig ingericht zoals de werkelijke, toekomstige werkomgeving van de leerlingen. Onder begeleiding van Facility Estate is de ene ruimte volledig ingericht als apotheek en de andere als tandartsen- of huisartsenpraktijk. Alles precies zoals de leerlingen dat later in de praktijk aantreffen. Compleet met zithoeken, nissen, balies, werkplekken en professioneel ingerichte leslokalen. De sfeer is transparant, fris en kleurrijk.

School open tijdens verbouwing
Regio College Zaandam is in de jaren negentig gebouwd door SMT Bouw & Vastgoed. Hetzelfde bedrijf heeft in de afgelopen vijf maanden de renovatie verzorgd. Vijf maanden is kort voor een werk van dit formaat. Doordat de vier etages zijn opgetrokken in het SMT-prefabbeton bouwsysteem, kon de herindeling van de etages relatief eenvoudig worden gerealiseerd. Dankzij permanent intensief overleg met alle partijen, een LEAN-planning en een efficiënt bouwproces kon de school tijdens de renovatie gewoon doordraaien. Om geluidsoverlast tijdens de lessen tot het minimum te beperken, zijn de sloopwerkzaamheden grotendeels tijdens de schoolvakantie uitgevoerd en vonden de transporten voornamelijk buiten de schooluren plaats.

Klik hier voor meer informatie en meer mooie foto’s van dit bijzondere project.