Groep 7 en 8 leuk en leerzaam in actie voor het goede doel. Doe mee!

Een gratis gastles van het Liliane Fonds, een ‘verdubbel de euro-actie’ van Simavi en Aqua For All, het vrolijke project ‘Schoenmaatjes’ van Edukans: het is maar een kleine greep uit een groot aanbod van leuke, leerzame en inspirerende acties voor de groepen 7 en 8 van de basisschool, ten bate van het goede doel. Doe mee!

Aanleiding: de Internationale Dag van de Rechten van het Kind op 20 november. 

Uitdaging voor de groepen 7 en 8: Kom in actie voor het goede doel. 

Beloning: gratis de speciale kinderkrant over kinderrechten en kans op mooie prijzen!

De opdracht is simpel: voer in groep 7 en/of 8 actie voor één van de tien gerenommeerde goede doelen: Plan Nederland, Lilianefonds, Simavi, Unicef, Edukans, Augeo, Stichting Kinderpostzegels, Het Vergeten Kind, KidsRights en VluchtelingenWerk Nederland. En die goede doelen maken het je heel makkelijk: ze bieden je eenvoudige en goed te organiseren activiteiten aan. Leuk en leerzaam voor de leerlingen, inspirerend voor iedereen. Een paar voorbeelden:

Edukans
Schoenmaatjes: Vul een schoenendoos met schoolspullen, toiletartikelen en speelgoed voor leeftijdsgenootjes in ontwikkelingslanden.

Liliane Fonds
Boek een gratis gastles: Manuela (13) uit Guatemala droomt: ze wil graag naar school. Het Liliane Fonds wil graag in de klas meer komen vertellen over Manuela, over de Rechten van het kind en over andere kinderen die het Liliane Fonds helpt.

Plan Nederland
Plan Nederland organiseert in samenwerking met de KNSB en Water for Life voor de 16e keer de grote landelijke scholierenactie Schaatsen voor Water. Kom met jouw school in actie op de ijsbaan om geld in te zamelen voor (drink)waterprojecten van Plan in het Oost-Afrikaanse Malawi. De leerlingen schaatsen zoveel mogelijk rondjes en laten zich per rondje sponsoren door vrienden, familie en kennissen.

Simavi
Voor elke euro die opgehaald wordt voor het project WASH & learn krijgt Simavi 80 eurocent vanuit Aqua for All. Jouw euro is dus gelijk al € 1,80 waard!

En zo zijn er nog veel meer inspirerende en educatieve lesactiviteiten, allemaal voor het goede doel. Het complete overzicht vind je op www.kinderrechten.org/organisaties.

63-het-idee2

Kinderkrant
Een van de beloningen die tegenover jullie actie voor het goede doel staan, is een gratis kinderkrant over kinderrechten voor alle leerlingen van de deelnemende groepen. Een krant die aandacht besteed aan kinderen die geen onderwijs kunnen volgen en geen beschikbare gezondheidszorg voor handen hebben. Kinderen met een handicap, kinderen die in armoede moeten opgroeien of geen veilige basis hebben om in op te groeien. En ook aan vluchtelingenkinderen en kinderen die in Nederland in armoede moeten opgroeien. De kinderkrant is een initiatief van fotograaf en projectleider Mona van den Berg. De redactie bestaat uit 10 kinderen. De kinderkrant wordt op 18 november 2016 landelijk verspreid op 1500 basisscholen in groep 7 en 8.

Mooie prijzen
Daarnaast maken jullie als groep ook nog eens kans op één van acht mooie prijzen. De klassen die de meest fantasierijke acties verzinnen waardoor veel geld is ingezameld, winnen die mooie prijzen. Op 15 februari 2017 wordt bekend gemaakt welke scholen in de prijzen vallen.

Kijk voor meer informatie op www.kinderrechten.org of meld je direct aan op www.kinderrechten.org/aanmelden.