Een warm en toegankelijk schoolgebouw

Warm en toegankelijk is het thema van de komende Schooldomein. Maar hoe maak je ‘warm en toegankelijk’ herkenbaar in een gebouw en kun je dat ook zichtbaar maken in de architectuur? We vroegen het drie architecten en dat levert drie inspirerende verhalen met fraaie foto’s op!

Helga Snel van helgasnelarchitecten over het Technasium in het Antoniuscollege in Gouda: “Het is een warme, toegankelijke wereld van onderzoeken en ontwerpen, precies zoals ik het me had voorgesteld als meisje van 12. Een ruimte waar jongens én meisjes samen met ontwerpen bezig zijn.”

Monica Adams en Juliëtte Bekkering van Bekkering Adams Architecten over het Agnetencollege in Peer, België: “We maken graag karakteristieke gebouwen die uitnodigend zijn, met veel daglicht dat tot diep in het gebouw valt en met een natuurlijke materialisatie zoals hout en natuursteen.”

Titia Luiten van JHK Architecten over de Unielocatie Zuiderpark in Rotterdam: “Ons vak bestaat uit de mooie uitdaging om het menselijke contact zodanig te faciliteren dat warmte en toegankelijkheid als vanzelf ontstaan. Voor ons begint dat bij een goede entree, de eerste plek waar je wordt gezien en begroet.”

Bekijk het volledige artikel in de komende Schooldomein, vanaf 29 november op deze website.