De internationale PDO School in Oman

Van 2011 tot 2015 is Teun van Wijk als adviseur nauw betrokken geweest bij de nieuwbouw van een internationale school in Muscat, Oman. De mensen op de school, hun visie op leren, het enthousiasme, de warme hartelijke cultuur van Oman en de schitterende natuur maakten het tot een geweldige ervaring waarover hij graag meer vertelt. Schooldomein heeft de primeur!

“De ‘PDO School’ is voor kinderen van expat-werknemers van Petrol Development Oman. Zij is in 1966 met 24 kinderen gestart en was daarmee de eerste basisschool van het land. Het nieuwe schoolgebouw biedt ruimte aan 650 kinderen van 3-11 jaar. De voertaal is Engels, daarnaast zijn er lessen in Arabisch, Nederlands, Duits, Frans, Spaans, Urdu, Tamil, Hindi, Servisch en Russisch. De school is gebouwd als een dorpje aan de voet van de bergen. In de verte zie je de blauwe zee, de golf van Oman, langs de horizon schuiven de tankers langzaam voorbij. Deze ‘Learning Village’ heeft een verbindende marktstraat, met zijstraten richting de bergen voor vijf ‘Learning Families’, elk met zes lokalen plus ruimten voor ondersteuning.”

Brede School en IKC
“Aan de marktstraat liggen ook een bibliotheek/media centrum; labs voor technologie, koken en muziek; een multifunctionele sporthal/theater en allerlei ondersteunende stafruimten. Buiten het gebouw een voetbalveld, twee zwembaden en verschillende speelplaatsen. Sportruimten en labs zijn er ook voor de bewoners van de hele wijk Ras Al Hamra. Het is een internationale ‘Brede School’ en ‘IKC’ in Oman.”

Lees het volledige artikel in de online editie van Schooldomein.