Brand! In zes weken een nieuw schoolgebouw

Stel je voor: in de zomervakantie komt ineens het bericht dat de school is afgebrand. Dat overkwam de ruim 300 leerlingen van katholieke basisschool Godfried Bomans in Rijswijk. Na drie maanden met de bus pendelen tussen Rijswijk en Delft konden de kinderen gelukkig weer dichtbij huis naar school. Met hun eigen klasgenootjes.

Directeur Karin van den Berg herinnert zich wat er allemaal op haar afkwam na de nacht waarop de politie haar uit bed belde: “Er gebeurt dan van alles tegelijk. Buurtbewoners, verontruste ouders en medewerkers die geïnformeerd moeten worden, verdrietige kinderen. Het was meteen duidelijk dat de gebouwen geheel verloren waren gegaan. Het overleg met de gemeente over vervangende ruimte ging direct van start.”

28-4-buko-brand-1

“BUKO wist mijn vragen te vertalen naar de juiste oplossingen. Alles werd in sneltreinvaart tot in detail uitgewerkt.” De tijdsdruk was groot. “BUKO verzekerde me dat het allemaal goed zou komen. Ze zouden ervoor zorgen dat de kinderen na de kerstvakantie weer in hun eigen buurt naar school konden gaan.”

Dankzij een strakke planning en afstemming met alle betrokken partijen is die deadline gehaald. De school is – aangesloten op nutsvoorzieningen en werkende installaties – in de kerstvakantie door BUKO opgeleverd.

Lees het hele artikel in de online editie van Schooldomein >>

Foto’s: Erik Boschman