Na 10 jaar valt het doek voor Het Spectrum

Basisschool Het Spectrum in de Terwestenstraat in Haagse Schilderswijk gaat onverwacht sluiten, meldt Den Haag FM. De school met het fraaie speelplein op het dak, die bij de Scholenbouwprijs 2006 nog bij de acht genomineerden hoorde, houdt tien jaar later dus op te bestaan.

Afgelopen zaterdag kregen de ouders en leerlingen een brief dat de school per augustus dicht gaat. De reden voor de sluiting is het teruglopend aantal leerlingen. “Het was een trieste bedoening op het schoolplein”, vertelt een van de moeders. “Zowel ouders als kinderen moesten huilen.” Het nieuws dat de school sluit, komt compleet uit de lucht vallen. “De directie heeft ons nooit iets verteld over problemen.”

Het Spectrum telde tien jaar geleden 300 leerlingen, inmiddels zijn dat er nog maar 145. Zij kunnen in de buurt worden ondergebracht bij een van andere scholen van de overkoepelende organisatie De Haagse Scholen, zoals de Van Ostadeschool aan de Van Ostadestraat of de Prinses Marijkeschool aan de Abraham van Beyerenstraat. Dat geldt ook voor alle werknemers van Het Spectrum. Volgens de schoolleiding komt er door het sluiten van de school niemand op straat te staan.

Bekijk hier de bijdrage over Het Spectrum in het Scholenbouwprijsboek 2008 >>

En lees hier het bericht in het AD erover >>

061103153 061103056 061103119