Leren en spelen in een fijne omgeving

Lokalen, ondersteunende ruimtes en een speelzaal zijn er nodig. De ruimte is compact. Daarnaast moet het gebouw ook aansluiten op de bestaande bouw. Hier is de oplossing simpel. Kies voor de onderwijsunit van BUKO Huisvesting. Een unit die is gemaakt om scholen eenvoudig te kunnen uitbreiden of inkrimpen, een unit klaar voor de toekomst. 

Zes lokalen, ondersteunende ruimtes en een mogelijkheid tot het creëren van een speelzaal. Door de flexibiliteit van de onderwijsunit is het mogelijk om wanden snel te verplaatsen. Hierdoor creëer je de mogelijkheid om van 2 lokalen een grote ruimte te maken die dient als speelzaal. De ruimte moest compact blijven. Met de flexibele onderwijsunit is dat geen probleem.

Doordat er geen installaties op het dak staan is het eenvoudig om een meerlaags gebouw te realiseren. De units zijn er op voorbereid om zonnepanelen op het dak te plaatsen, waardoor er een situatie ontstaat dat het schoolgebouw bijna energie neutraal wordt. Wij zijn van mening dat ook voor een tijdelijk situatie er een leeromgeving gecreëerd moet worden, waarbij de temperatuur en het CO2 niveau moet passen binnen de uitgangspunten van Frisse Scholen klasse B.

Het exterieur kan standaard geleverd worden zoals op de foto of hij is volledig aanpaspaar naar elk ontwerp. Het interieur is ook volledig zelf in te delen. De bouwperiode voor deze school bedroeg een maand en de oppervlakte is 550 m2. Er is hier een doorbraak gemaakt zodat de bestaande bouw en de tijdelijke huisvesting met elkaar verbonden zijn.

Een compact gebouw met alle faciliteiten aanwezig die gevraagd zijn. Genoeg ruimte voor een fijn buitenterrein waar de kinderen kunnen spelen. De onderwijsunit is flexibel, aanpasbaar, volledig zelf in te richten en snel gerealiseerd.