Peer Support: meer individuele aandacht in grote schoolklassen

Een eigen leeromgeving heeft met huisvesting en met onderwijs te maken. Voor de nieuwe Schooldomein spraken we met twee brugklasleerlingen, vier Peer Leaders, een teamleider van de onderbouw en twee mensen van Peer Support over de voorwaarden voor een goede leeromgeving.

Peer Support staat voor meer individuele aandacht in de huidige grote schoolklassen. Anouk en Noëlle zitten in zo’n grote brugklas. Ze vertellen over hun ervaring met Peer Leaders: “Elke brugklas heeft twee Peer Leaders die je met allerlei vragen helpen. We werken op school met leerdoelen en onze Peer Leaders helpen ons met tips over samenwerken en plannen. Ze hebben zelf ook in de brugklas gezeten en begrijpen je beter. Het zijn een soort vrienden en je stapt makkelijker op hen af dan op de leerkracht. Het is ook cool dat je iemand uit de bovenbouw kent; je ontmoet ze al vanaf de eerste dag dat je op school komt en ze blijven tot het eind van het jaar betrokken. Ze gaan bijvoorbeeld ook mee op kamp en mee met mentoruitjes.”

Een enthousiast gesprek in het nieuwe Haarlemmermeer Lyceum in Hoofddorp over elkaar verder helpen in de schoolloopbaan. Lees het in de online editie van Schooldomein.