Officiële opening MFA ’t Saamdeel in Kapelle

MFA ‘t Saamdeel is een energie leverende Brede School waar onder leiding van TenW architecten adviseurs integraal is ontworpen aan innovatief onderwijs in een uiterst duurzaam gebouw.

Het kenmerkende Zeeuwse landschap is tot uitdrukking gebracht in een horizontaal geleed gebouw. Dit wordt versterkt door het dominante dak met een fors overstek aan zuidzijde voor de zonwering. In het golvende dak is 1450 m² aan PV panelen geïntegreerd. Onder het uitnodigende overstek markeert het naar voren geschoven bouwdeel van de bibliotheek de entree. In het ruimtelijke gebouw zorgen vides voor verbinding, waarbij daklichten en de tuinpatio op de verdieping het daglicht tot diep in het hart van het gebouw brengen.

Met een EPC van -0,34 en een gemiddelde GPR 8,64 is MFA ‘t Saamdeel zeer duurzaam. Het gebouw produceert meer energie dan het zelf nodig heeft. Hiermee is het tweede op de lijst Top 15 Energiezuinige Scholen 2016.

Het gebouw voor twee basisscholen, kinderopvang, een bibliotheek en diverse zorgfuncties is toekomstbestendig georganiseerd om samenwerking en de groei daarvan optimaal te faciliteren. Door de flexibele organisatie en detaillering kunnen de lokalen rond de leerpleinen groeien naar een geheel open leeromgeving. Hiermee heeft het plan optimale mogelijkheden om de gewenste onderwijsvernieuwing van de scholen te realiseren.

In de nieuwe editie van Schooldomein een mooi artikel over MFA ‘t Saamdeel. 
Vanaf 7 oktober op deze website.

Foto’s: Thea van den Heuvel