Nieuwe campus zeevaartschool Terschelling

In het bos- en duingebied aan de rand van West-Terschelling verrijst de nieuwe campus voor de studenten van het Maritiem Instituut Willem Barentsz. De gemeente Terschelling heeft vorige week de omgevingsvergunning verleend.

Aan de realisatie van deze campus, die komt te liggen aan de Burgemeester Van Heusdenweg, werken verschillende partijen al een tijdje zeer nauw samen: opdrachtgever woningstichting De Veste, de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden (NHL), het Maritiem Instituut Willem Barentsz en de gemeente Terschelling. Mix Architectuur is verantwoordelijk voor het ontwerp van de gebouwen, ESscapes is aangetrokken als landschapsarchitect. Koopmans Bouwgroep uit Enschede gaat de nieuwe campus bouwen.

Prachtplek
Het nieuwe complex, op vijf minuten lopen van het instituut, bestaat uit vier woongebouwen en een voorzieningengebouw, zegt projectleider Ricardo de Wolde van De Veste. “De campus komt op een prachtplek”, zegt De Wolde. Op de campus, bedoeld voor eerste- en tweedejaars studenten, kunnen straks 204 studenten wonen. Ze krijgen de beschikking over een eigen kamer, maar delen de keuken, douche en wc met een aantal mede-studenten.  In het voorzieningengebouw komen onder meer studieplekken, een fitnessruimte, een fietsenstalling en een bar. Op het dak van dit gebouw komt een sport- en speelveld.

Het Maritiem Instituut Willem Barentsz (MIWB) is onderdeel van NHL Hogeschool. De geschiedenis van het MIWB gaat ver terug: sinds 1875 is er al een zeevaartschool op het eiland.

Lees het volledige bericht op de website van Cobouw >>