Tilburg University en VORM ondertekenen contract nieuwbouw Onderwijs & ZelfstudieCentrum

Op donderdag 31 maart 2016 is door Tilburg University (TiU) en VORM uit Papendrecht het Design &, Build contract ondertekend voor de nieuwbouw van het Onderwijs & ZelfstudieCentrum (OZC). Hiermee wordt officieel gestart met de ontwikkeling van dit nieuwe onderwijsgebouw op de campus van Tilburg University. Naar verwachting start de bouw eind 2016 en vindt de oplevering eind 2017 plaats.

Eind 2014 is TiU de tenderprocedure gestart voor het 11.000m2 tellende OZC. Het gebouw dient een moderne onderwijsvoorziening te worden met 2 grote collegezalen, een verdiept auditorium en 20 reguliere leslokalen. Bij een maximale bezetting zijn er ruim 2.500 studenten gelijktijdig aanwezig. Het OZC krijgt een BREEAM Excellent label. Begin maart 2016 is VORM officieel tot winnaar verkozen.

Architectuur
Het ontwerp van het OZC ligt in handen van KAAN Architecten. Het gebouw wordt voorzien van 2 patio’s. Door het gebruik van beton, mat zwart aluminium en glas ontstaat een robuuste uitstraling. De transparantie zorgt voor een heldere ruimtelijke structuur. Tijdens het ontwerpproces is de flexibiliteit van het gebouw uitgangspunt geweest. Hiermee is een tijdloos gebouw ontstaan.

Lees het volledige bericht op de website van Vastgoedjournaal >>