Multifunctioneel sportcentrum met multifunctionele sportvloer

Projectomschrijving
De Kragt is een nieuw, multifunctioneel sportcentrum in Breda. De indoorsportvoorziening is dé ontmoetingsplaats voor sporters, sportprofessionals, docenten, jonge talenten en wijkbewoners. De Kragt biedt ruimte aan regionale trainingscentra voor jonge talenten, de opleiding Sport en Bewegen van onderwijsinstelling Curio, breedtesportverenigingen en andere (sport)organisaties. Het grote aantal verschillende gebruikers vroeg om een multifunctionele sportvloer, geschikt voor zowel recreanten als topsporters.

“We werken al jarenlang samen met Sika en zijn tevreden over de kwaliteit van de vloeren en de samenwerking met het team van Pulastic. Het vertrouwen in het product en de mensen van Sika zijn hier doorslaggevend in geweest.”

Marc Raas | Gemeente Breda

Sika producten

Atletiekbaan

De Kragt bestaat uit een sporthal met 450 zitplaatsen, een indoor atletiekaccommodatie, een Kragthonk, diverse werk- en vergaderplekken, behandelruimtes en een horecagelegenheid. Een belangrijke trekker is de indoor atletiekhal: daarvan zijn er in Nederland slechts tien. Het is de eerste atletiekbaan die door Sika is geleverd en aangelegd. De Regupol® Champion AG 14 mm voldoet aan de eisen van de Atletiekunie en NOC*NSF (NOCNSF-KNAU2-15, januari 2011 en NOCNSF-KNAU2-15.b, oktober 2013).

Sporthal

In de sporthal is de Pulastic® Pro 180 XLS toegepast. Deze high-end sportvloer garandeert optimaal comfort, veiligheid en belastbaarheid voor ieder prestatieniveau. Voordelen van de Pulastic® Pro 180 XLS zijn:

  • Multifunctioneel: geschikt voor onderwijs, training, competitie en topsport
  • Toepasbaar in een intensief belaste accommodatie
  • Toepasbaar in combinatie met tribunes

Betrokken partijen

Project:                  Sporthal De Kragt
Opdrachtgever:       Van Wijnen B.V.
Architect:               AGS Architects
Systemen:             Pulastic® Pro 180 XLS Regupol® Champion AG 14 mm Sika gietvloeren in gangen, kleedkamer en doucheruimten
Applicatie:             Pulastic® Applicatieteam (sport- en atletiekhal) Brugmans Groep/TPS (dek- en gietvloeren)

Duurzaam

Pulastic® sportvloeren zijn functioneel en duurzaam. Een Pulastic® sportvloer is voorzien van een schokabsorberende laag die bestaat uit 100% gerecyclede banden. Aan het eind van hun levensduur worden Pulastic® sportvloeren geheel gerecycled. Het vloerafval wordt vermalen tot granulaat waarvan nieuwe schokabsorberende rubbermatten worden gemaakt.

SIKA NEDERLAND B.V.
Zonnebaan 56
3542 EG Utrecht
Tel: 030 241 01 20
www.sika.nl

PULASTIC SPORTVLOEREN
Duurstedeweg 7
7418 CK Deventer
Tel: 0570 620 744
www.pulastic.com