Transparant concept faciliteert onderwijsvisie

Een school waar zowel kinderen als ouders zich thuis voelen, leerpleinen, een goede integratie met de BSO en dan ook nog energieneutraal. Niet de eenvoudigste opgave maar toen AMOS en BUKO Huisvesting de handen ineensloegen was meteen duidelijk dat dit er allemaal zou komen.

De directeur van Basisschool De Capelle vertelt: “We zijn supertrots op dit mooie gebouw, dat net in gebruik is genomen. Het kind stond continu centraal en dat zie je terug in het eindresultaat.” Toen het oude gebouw total loss werd verklaard plaatste BUKO Huisvesting binnen zes weken de tijdelijke huisvesting voor veertien lokalen. Deze samenwerking beviel zo goed dat zij er ook bij de onderhandse aanbesteding als partij uit kwamen.

Het gebouw is licht, rustig en flexibel waardoor het voor meerdere doeleinden ingezet kan worden. Het bestaat uit vier units, elk met een eigen leerplein. De school heeft geen gasgestookte installatie maar werkt met warmteopslag en vloerverwarming. De muren bestaan uit granulaatstrips die zeer duurzaam en circulair zijn. Daardoor is het een ander type gebouw dan veel scholen gewend zijn: een innovatief gebouw dat goed aansluit bij de ambitie van Amsterdam en door de openheid toch een dorps en vertrouwd gevoel geeft.

Lees het volledige artikel in de online editie van Schooldomein.