Schooljudo komt met E-book voor tijdens de verlengde lockdown

Het is inmiddels bekend dat de lockdown verlengd wordt. Een klap voor ons allen in onderwijsland, maar ook zeker voor ouders. De sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen is juist nu belangrijker dan ooit. Door alle veranderingen en onzekerheid in de wereld wordt er een bepaalde veerkracht gevraagd van zowel scholen, docenten en ouders.

Hoe kunnen we er voor zorgen dat kinderen zo min mogelijk beïnvloed worden door deze omstandigheden?

Ook voor ouders is het belangrijk in balans te blijven zodat zij alle ballen in de lucht kunnen houden. Er wordt immers een groot beroep op hen gedaan.

Om scholen en gezinnen hierbij te helpen hebben wij een e-book ontwikkeld dat gericht is om de voordelen van het bewegend leren ten opzichte van sociaal-emotionele ontwikkeling te benadrukken en hierbij handvatten aan te reiken die ouders en docenten helpen hiermee aan de slag te gaan. In het e-book staan ook een aantal energizers die ouders, gezinnen of docenten kunnen gebruiken om op spelende wijze te werken aan sociaal-emotionele vaardigheden.

Download het e-book op de homepage van Schooljudo: www.schooljudo.nl

Schooljudo gebruikt het bewegend leren al 16 jaar om kinderen in hun kracht te zetten en we delen graag onze kennis met iedereen die met kinderen te maken heeft. Zo komen we met zijn allen de lockdown op een zo positief mogelijke wijze door.

Lees ook het artikel in Schooldomein 3.