Transformeren met een circulaire aanpak

Steeds meer opdrachtgevers binnen het onderwijs ontwikkelen een duurzame en circulaire visie op de eigen huisvesting en de inrichting ervan. Het is daarbij niet altijd makkelijk om de juiste keuzes te maken. Gispen laat in verschillende voorbeelden zien dat een duurzame keuze ook heel aantrekkelijk kan zijn.

Waardebehoud

Circulair denken en werken is vanzelfsprekend binnen Gispen. We zien dat de markt snel die kant op ontwikkelt. Circulariteit is een serieus thema geworden. Maar scholen weten niet altijd goed hoe ze invulling moeten geven aan die wens om duurzaamheid in alle onderdelen van de bedrijfsvoering een plek te geven. Wij zijn goed in het begeleiden en concretiseren van duurzaamheidswensen of ambities.

Een tweede leven

In veel scholen zien we producten waarbij de technische staat nog goed is, maar die niet meer bij de uitstraling van de nieuwe leeromgeving passen.

Een leerlingstoel bijvoorbeeld heeft vaak een stalen frame en een houten rug en zitting. Na tien jaar is hij technisch nog goed, maar past eigenlijk niet meer bij de nieuwe inrichtingswens. Gispen kan bestaand meubilair revitaliseren en zo een tweede leven geven.

Wij halen zo’n stoel uit elkaar, lakken het staalwerk en geven het houtwerk een nieuwe kleur. Dan ziet hij er weer perfect uit en kan zeker weer tien jaar mee. Op die manier helpen we onze relaties om hun duurzame ambitie waar te maken en ze krijgen er ook nog een prachtige inrichting voor terug.

Lees meer over revitalisatie van meubilair:

https://www.gispen.com/nl/circulaire-economie/refurbishment

Lees ook het artikel in Schooldomein 3.