Samen creëren we meer onderwijs in Zierikzee

In Zierikzee is een bijzonder gebouw vol onderwijs en cultuur voor alle leeftijden aan het ontstaan. Er vormt zich een gebouw waarin bijzondere ontmoetingen gaan plaatsvinden. Een publieke voorziening van formaat die een belangrijke rol speelt in de wijk, in de stad en op het eiland.

Een school op een eiland
Leerlingen op Schouwen-Duiveland fietsen dagelijks stad en land af voor hun onderwijs. Zij brengen veel tijd door in omvangrijke huisvesting in een stedelijke omgeving terwijl ze van huis uit vooral bekend zijn met het kleinschalige en het dorpse. Van welke school dromen deze leerlingen? En welke vorm hebben onderwijs, cultuur, sport, ontmoeting en ontspanning dan? Hoe kunnen we huiselijkheid en kleinschaligheid bieden in een modern, contextrijk en veranderlijk onderwijslandschap?

Samen creëer je meer
Voor een antwoord op deze vragen zijn de architecten en adviseurs van Bureau Bos  met alle betrokkenen samen gaan ontwerpen. Door samen aan het gedroomde gebouw en terrein te ontwerpen, ontstaat draagvlak voor het ontwerp, ander onderwijs én voor de toekomstige samenwerking.

Het resultaat is een gebouw als een Zeeuws knoopje: opgedeeld in kleinschalige domeinen voor verschillende soorten onderwijs, sport en cultuur en verdeeld over het landschap. Meer hierover kunt u lezen in het themanummer ‘oog voor verbinding’ dat medio maart verschijnt.

Lees het volledige artikel in Schooldomein.