OBS Kameleon: opvallend vriendelijk gebouw

Nog even en het is feest in Doorn. De nieuwbouw van OBS Kameleon nadert het einde en daar zijn we trots op. Eind mei zal stichting Wereldkidz intrek kunnen nemen in dit opvallend vriendelijke gebouw gelegen aan de rand van Doorn.

Het voormalige school- en gymgebouw heeft plaatsgemaakt voor een compact en speels volume waarin school en buitenschoolse opvang zijn gehuisvest. Het is een uitnodigend en toegankelijk gebouw. Integraal onderdeel vormt de gymzaal die zijn deuren na schoolgebruik ook openstelt voor buurtgenoten.

De nieuwbouw is licht en ruimtelijk opgezet. Een centrale as scheidt gymzaal van school.
In het hart van het gebouw biedt een grote vide overzicht over de groepen onder-, midden- en bovenbouw, die zich allen om de vide heen vouwen. Een grote lichtstraat maakt de centrale as voelbaar en zorgt voor een comfortabel binnenklimaat.

Het hoogteverschil in het aangrenzende glooiende terrein wordt in het gebouw opgevangen door de gedeeltelijk verdiepte aanleg waarbij de centrale as als verbindend element werkt.

De kleur van de metselwerk plint als ook de houten delen passen als vanzelfsprekend bij het groene en natuurlijke karakter van de directe omgeving. De groene delen in de gevel maken het gebouw compleet en geven het geheel een speels karakter.