Van kruip-door-sluip-door naar dynamische eenheid

Vlak vóór zijn vertrek als schooldirecteur mocht Jan Put het nog allemaal meemaken: de oplevering en de feestelijke opening van locatie Groenlo van Marianum scholengemeenschap. Het resultaat mag er wezen: een toekomstbestendige school waar leerlingen en medewerkers elkaar kunnen ontmoeten en zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Na de oplevering volgden de inrichting en de afwerking van vloeren en wanden, hier komt STALAD in het verhaal. Het is heel fijn om iets te maken voor mensen die weten wat ze willen. Het is altijd weer een uitdaging om een interieur te ontwerpen dat goed aansluit op de wensen van de gebruikers. Willemien Messelink heeft, volledig conform het programma van eisen en de duidelijke onderwijskundige visie, een bijzonder ontwerp neergelegd qua kleur en beleving. Ze heeft gekozen voor modern materiaalgebruik en een duidelijke eenheid van natuurtinten en uitgesproken kleurgebruik.

Dynamiek
Vooral de flexibiliteit van de diverse functies in het schoolgebouw stelde STALAD voor uitdagingen. Zo is bijvoorbeeld de aula in een handomdraai aan te passen voor divers gebruik. Daar heeft het bouwteam heel goed over nagedacht en dat zie je niet zo vaak. Binnen de kaders was er een grote vrijheid.

Scheidend rector Jan Put: “STALAD heeft de aanbesteding gewonnen op creativiteit en efficiency. Bovendien wisten zij in een duidelijke 3D-presentatie heel precies hun ontwerpplannen te verdedigen. Zij hebben onze behoeften bijzonder goed geïnventariseerd en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Onze nauwe samenwerking heeft geresulteerd in een sterk verbeterd werkklimaat. We hebben nu een toekomstbestendige school met veel dynamiek in het gebruik van de ruimtes. Het gebouw is net zo kleurrijk geworden als de mensen die er verblijven. Hier kunnen zowel leerlingen en medewerkers elkaar ontmoeten en zich optimaal ontwikkelen.”

Lees het volledige artikel in de online editie van Schooldomein.