Nora nTx
De nieuwe zelfklevende vloerbedekking

Snel, efficiënt, rendabel: Met nora nTx heeft nora flooring systems een toekomstgerichte en innovatieve legtechnologie op de markt gebracht. Het nieuwe systeem verkort de legtijd tot de helft en zorgt zo voor een duidelijke kostenbesparing. nora nTx kan op alle gangbare ondergronden en zelfs op bestaande vloerbedekkingen worden gelegd. De nieuwe vloerbedekking kan direct na de installatie worden betreden, gebruikt en gereinigd. Dit helpt om kostbare uitvaltijden te beperken, vooral bij renovaties binnen continue bedrijven.

Snel en ongecompliceerd: alle componenten uit één hand
De planning en daardoor de afstemming van de legtijden met andere bouw- of renovatiewerkzaamheden is beduidend eenvoudiger en biedt meer flexibiliteit. En zo werkt het: op de onderkant van de noraplan vloerbedekkingen is lijm op rubberbasis aangebracht; hierop is beschermfolie aangebracht die er voor het leggen eenvoudig kan worden afgetrokken. Het aanbod wordt aangevuld met speciale nora nTx legmaterialen voor het prepareren van de ondergrond, zoals egaline en primer. Alle componenten zijn perfect op elkaar afgestemd: “Voor onze klanten is deze systeemoplossing uit één hand in elk opzicht een groot voordeel”, is ook de mening van Peter van der Velde, directeur van nora in de Benelux. In vergelijking met de conventionele natte verlijming vervallen door de nora nTx technologie diverse bewerkingsstappen, zoals het aanbrengen van de lijm. Droog- en beluchtingstijden komen te vervallen, fouten worden geminimaliseerd. De mogelijkheid om nora nTx in te zetten bij verhoogde restvochtwaarde bespaart extra wachttijden.

Ideaal voor renovaties binnen scholen
“Installatie op bestaande vloerbedekkingen is probleemloos mogelijk als deze nog voldoende hechtvermogen hebben. Daardoor is nora nTx ideaal geschikt voor renovatiemaatregelen“, onderstreept Teus Speksnijder, Hoofd Techniek bij nora flooring systems. De oude vloerbedekking hoeft alleen licht geschuurd en eventueel gegrond te worden, waardoor er bij het leggen nauwelijks stof of vuil ontstaat – een groot voordeel bij renovatie voor continue bedrijven, zoals dat in veel gebouwen zoals scholen, ziekenhuizen en verzorgingstehuizen aan de orde van de dag is. De lokalen of gangen kunnen direct na het leggen weer betreden, gereinigd, ingeruimd en gebruikt worden. Bovendien worden de ongemakken voor de gebruikers tot een minimum beperkt. Een ander groot voordeel is de betrouwbaarheid van de planning. Met nora nTx kunnen de tijdschema’s bij de nieuwbouw of renovatie betrouwbaar worden nageleefd.

nora nTx is verkrijgbaar voor de producten noraplan sentica, signa, stone, unita, eco en valua. In de VS heeft de innovatieve systeemoplossing al een award gewonnen: Onder meer dan 500 inschrijvingen onderscheidde het gerenommeerde tijdschrift Architectural Record de vloerbedekking als beste product in de categorie “Finishes and Surfacing”.