Nieuw! De Match ‘Easy’ Leerlingstoel

Kinderen kunnen het vanaf nu zelf: de voetenplank instellen op de juiste hoogte.

Als leerkracht heb je er geen omkijken meer naar met de MATCH ‘EASY’!

Scholen vragen flexibiliteit wanneer het om de inrichting gaat. En als kinderen zitten, dan moeten ze goed zitten. Daarom werden in de afgelopen jaren in de schoolmeubelen industrie onder andere stoelen bedacht waarvan de voetenplank ingesteld kon worden. Er zijn zelfs uitvoeringen van stoelen die je in theorie zo kunt instellen dat ze voor alle kinderen van alle leeftijden, groot en klein gebruikt kunnen worden. Dat biedt flexibiliteit en is ook wel efficiënt, maar kent ook een duidelijke ‘maar’, want deze stoelen voldoen niet altijd aan de NEN normen 1729-1+2. En wie zet de voetenplank en/of de zitting op de juiste hoogte? De kinderen kunnen dat namelijk niet zelf. En als de kinderen het niet zelf kunnen, dan wordt het de taak van de leerkrachten. Die zijn daar meestal niet blij mee en de praktijk is dat dit, met alle gevolgen van dien, vaak niet gebeurt. Resultaat: de kinderen zitten niet goed.

Ook Presikhaaf Schoolmeubelen brengt leerlingstoelen met een instelbare voetenplank op de markt. Wij zijn in de afgelopen periode echter gaan ‘omdenken’. De ontwikkelopdracht die we onszelf gegeven hebben was: ‘een duurzame, circulaire leerlingenstoel ontwerpen waarmee de kinderen er zelf voor kunnen zorgen dat ze goed zitten’. Immers, jong geleerd is oud gedaan. Kinderen van jongs af aan leren er zelf voor te zorgen dat ze goed zitten is goed voor hun ontwikkeling en zelfstandigheid. Bovendien hoeven leerkrachten, of onderwijsondersteuners deze tijdrovende taken dan niet uit te voeren. Dat de stoel aan de NEN normen voldoet, van duurzame materialen is gemaakt en circulair is ontworpen, is voor Presikhaaf Schoolmeubelen een vanzelfsprekendheid.

DE MATCH ‘EASY’ LEERLINGSTOEL DÉ BESTE KEUZE! WAAROM?

 • Leerlingen kunnen zelf de hoogte van de voetensteun instellen
  (heeft een kleurindicator die visueel makkelijk te herkennen is!)
 • Leerkrachten hebben er geen omkijken naar én geen extra werk meer mee
 • Eén tafelhoogte – Twee stoelen C3/D4 en E5/F6 = Vier zithoogtes
 • Minder varianten (minder diversiteit van de stoelen in de klassen)
 • Eenduidige uitstraling, dat geeft rust in de klas
 • Duurzaam, circulair ontworpen stoel (Circulair Design Framework: EXCELLENT!)
 • Keuze uit een uitgebreid kleurenassortiment kunststof -, of houten zitkuipen met een rustig hout decor
 • Keuze uit een zeer uitgebreid assortiment framekleuren
 • Vloerdoppen aan te passen aan elke type vloer, zodat krassen kunnen worden voorkomen

‘THAT’S EASY’ MET DE MATCH LEERLINGSTOELEN VAN PRESIKHAAF SCHOOLMEUBELEN!

Wilt u meer informatie over de MATCH ‘EASY’ leerlingstoelen of een demonstratie op uw school of in onze showroom? Neemt u dan rechtstreeks contact op met één van onze Onderwijs Inrichtingsspecialisten in uw regio via onze website om een vrijblijvende afspraak te plannen.

Uiteraard is het ook mogelijk om een ‘Online’ afspraak met u te plannen via TEAMS of een andere digitale mogelijkheid, of via onze Customer Service informatie op te vragen of afspraak te plannen via 026 – 3 685 685.