Een prachtige samenkomst van leren en werken

Een modulair gebouw dat de gepersonaliseerde onderwijsvisie van Albeda prachtig vertaalt. Je begint binnen de veiligheid van het gebouw, dat eigenlijk een vormgegeven simulatie is, met de routing van een passengers journey. Een high tech uitstraling met een transparante gevel, met als eye catcher een vliegtuigromp midden in het atrium.

Dit gebouw heeft alles. Je ziet een samenspel van opleidingen binnen de luchtvaart, veiligheid en hospitality samenkomen in een toekomstgericht gebouw. Een beeld van lokalen met een docent ervoor paste niet meer in een lesweek waarbij studenten hun eigen tempo en werkvormen kunnen kiezen. Daarom sluit het gebouw volledig aan bij het bedrijfsleven. Transavia kan hier de dag starten, TUI geeft hier trainingen en Facilicom maakt bijvoorbeeld gebruik van de hospitality studenten. Een echte vertaling van een passengers journey.

BUKO Bouwsystemen zag kansen en als circulaire bouwer sluiten wij volledig aan op duurzaamheid en flexibiliteit. De gevel is van staal en dus makkelijk aanpasbaar en ook de bouwverbindingen zijn losmaakbaar in elkaar gezet. Het gebouw is gasloos en bijna energieneutraal. Het concept is altijd aan te passen naar de wensen van die tijd.

Het onderwijs- en gebouwconcept versterken elkaar volledig. Je ervaart de dynamiek van de luchthaven en vanaf het dakterras kun je de vliegtuigen zien stijgen en landen. Ook heeft het gebouw spectaculaire mock-ups. Zoals werkplekken in een cockpit, een hangar en een echte vliegtuigromp inclusief het verlaten van het vliegtuig met een glijbaan. Dit project is one of a kind. Een maximaal hybride gebouw in een dynamische leerwerkomgeving waar studenten levensecht een vak kunnen leren.

Lees hier het artikel in Schooldomein 2.