Modulaire lichtstraten van VELUX Commercial dragen bij tot optimaal leerklimaat

Toen de Hessenwaldschule in Duitsland de taak kreeg om het schoolgebouw te vervangen, ging het voor een ontwerp dat optimaal leren ondersteunt, voldoet aan duurzaamheidscriteria en aansluit bij de prachtige omgeving. De modulaire lichtstraten vormen de bron van daglicht en frisse lucht en dragen zo bij tot een comfortabele leeromgeving.

Het nieuwe gebouw van de scholengemeenschap voor ongeveer 700 leerlingen is verdeeld in drie structuren. Kenmerkend voor het ontwerp van Wulf Architekten zijn de gevels van lichtgrijs metselwerk, waarin grote horizontale raamopeningen met diepe dagkanten zijn aangebracht.

Ideaal leerklimaat
De ruimtes in paviljoenstijl worden verbonden door een groot centraal atrium voorzien van VELUX modulaire lichtstraten in lessenaarsdakopstelling. De lichtstraten van het atrium dienen als belangrijkste bron van daglicht en frisse lucht en bieden een comfortabele ruimte om te spelen, te leren en uit te rusten.

Bovendien dragen de lichtstraten op een natuurlijke manier bij tot een optimaal binnenklimaat. De lichtstraten ​leveren zonnewarmte in de winter en kunnen in de zomer worden geopend voor ventilatie.

Het atrium lessenaarsdak 5-25˚ bestaat uit 84 modules. Ondanks die aanzienlijke hoeveelheid was de montage van alle modules in slechts vier dagen voltooid.

“De architectuur is prachtig en de hoeveelheid licht is heel aangenaam, net als de temperatuur. We hebben hier een ideaal klimaat. Het is niet alleen een binnenklimaat; het is een leerklimaat”, klinkt het bij de directeur van de school.

CTA: Download ontwerptool