Vloerenfabrikant Interface presenteert twee collecties op Architect@Work

Vloerenfabrikant Interface presenteert op Architect@Work in Rotterdam twee collecties: de nieuwe collectie tapijttegel Recreation en de rubberen vloerencollectie norament® 926 pado. Dit jaar staat het op (interieur)architecten gerichte evenement in het thema van ‘Healthy Materials’, waarbij de focus niet enkel ligt op het materiaal en de productie ervan, maar ook op alle processen die een product doorloopt.

Recreation, geïnspireerd op tinten uit de natuur
Interface introduceert de nieuwe collectie tapijttegels Recreation. De tapijttegel komt in zestien kleuren en is ontworpen met een organische, richtingloze structuur die warmte kan toevoegen aan grotere ruimtes, zoals grote kantoren en winkels. De kleuren zijn onderling heel goed met elkaar te combineren. Dit biedt de mogelijkheid om een unieke vloer te ontwerpen, waarbij ook looppaden en zones kunnen worden gecreëerd. Dankzij de Solution Dyed verfmethode blijven de kleuren van de tapijttegels langer mooi. Dit komt doordat de kleur is toegevoegd tijdens het productieproces en niet pas daarna.

Verder zijn de tapijttegels gemaakt van 100% gerecyclede nylon (polyamide) garens en hebben een CQuest Bio backing. Deze tapijtrug biedt dezelfde prestaties als de Graphlex rug van Interface, en is daarbij milieuvriendelijker geproduceerd. Deze rug bevat geen vinyl, en is gemaakt van biopolymeren en ‘’biobased’’ en gerecyclede vezels.

Rubberen vloerencollectie norament® 926 pado, geïnspireerd op het klassieke terrazzo design

norament® 926 pado, geïnspireerd op het klassieke terrazzo design
Daarnaast toont nora® by Interface tijdens Architect@Work, de nieuwe collectie norament® 926 pado: een rubberen vloerencollectie geïnspireerd op het klassieke terrazzo design. De karakteristieke granulaatverstrooiing, het vaste materiaal in korrelvorm, vormt het hart van dit ontwerp. In enkele designs binnen deze collectie integreert Interface ook gerecyclede chips uit de nora®-productie. Door restmateriaal te gebruiken vermindert de vloerenfabrikant de hoeveelheid afval in de gehele productie, en ondersteunt het tegelijkertijd haar duurzaamheidsdoelstellingen.

Omdat deze collectie onderdeel is van het modulaire vloersysteem van Interface, kunnen architecten en ontwerpers norament® 926 pado eenvoudig combineren met de andere vloerproducten van Interface zoals tapijttegels en luxe vinyltegels (LVT).

Langdurige duurzaamheid
Beide collecties zijn net als alle vloeren van Interface, gedurende de volledige productlevenscyclus CO2-neutraal gecertificeerd via het door derden geverifieerde Carbon Neutral Floors™-programma.