Licht en lucht in de binnenstad

In Den Haag is het Christelijk Lyceum Zandvliet van start gegaan in haar nieuwe gebouw, ontworpen door DP6 architectuurstudio. Het nieuwe gebouw bevindt zich op een prachtige binnenstedelijke plek: met de voorgevel aan de Bezuidenhoutseweg en de achtergevel aan het Haagse Bos.

Het Christelijk Lyceum Zandvliet is een school voor gymnasium, atheneum en havo; een ondernemende en creatieve school die bekend staat om haar heldere structuur, kleinschaligheid en persoonlijke karakter. Het ontwerp ondersteunt deze onderwijsvisie: het gebouw heeft een open karakter en een heldere plattegrond, waar veel ruimte is voor ontmoeting en diverse werkvormen. De grote ramen en shed-daklichten zorgen voor een ruime blik op stad en bos en voor daglicht tot diep in het gebouw. Met o.a. een hoge isolatiewaarde van de gevels en daken, LED-verlichting, lage temperatuurverwarming en warmteterugwinning is een zeer energiezuinig gebouw ontworpen, dat op alle fronten voldoet aan Frisse Scholen klasse B.

In het ontwerp legt de voorgevel met haar materialen en kleur de relatie met de stad en toont de boszijde een open en transparant gezicht dat een optimale verbinding legt met het bos. De zijgevels laten de diversiteit aan ruimten zien en zijn als het ware de dwarsdoorsnede van het gebouw.