Kracht van HiRO

HiRO is de lesmethode gericht op de sociaal-emotionele ontwikkeling voor het Primair Onderwijs. Een initiatief dat is ontwikkeld door Schooljudo. Samen werken aan een veilig pedagogisch klimaat. Sinds 2004.

Het programma van HiRO helpt docenten bij het creëren van een veilige en fijne sfeer. Omdat wij geloven dat dit de basis vormt om iedere klas en ieder kind in zijn of haar kracht te zetten. Wij doen dit door een eeuwenoude filosofie van het judo via een vernieuwende en speelse methodiek de klas in te brengen. Zo leveren wij een significante bijdrage aan de fysieke, sociaal-emotionele en cognitieve ontwikkeling van een kind. Én aan de groepsdynamiek van een klas.

Judo als onderwijsmethodiek, sinds 1882
In 1882 is judo bedacht als opvoedkundige onderwijsmethodiek door de Japanse pedagoog Jigoro Kano. Behalve een training van het lichaam was voor Kano ook de training van de geest en het continu streven naar het verbeteren van de persoonlijkheid een primair doel. Kano was ervan overtuigd dat uitoefening van het judo zou leiden tot het worden van een sympathiek(er) mens in een gezond(er) lichaam. Een van de mooiste uitspraken van Jigoro Kano vinden we bij HiRO:

“Het is niet belangrijk om beter te zijn dan een ander, het is belangrijk om beter te zijn dan gisteren.”

Een klas vol helden
Als leerkracht ben je elke dag bezig met de ontwikkeling van je klas. Cognitief, maar ook sociaal-emotioneel. Hoe zorg je dat elk kind in z’n kracht staat? Wij helpen je: het is onze missie om op een speelse manier bij te dragen aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van basisschoolkinderen. HiRO staat voor:

  • Het vormen van een veilig pedagogisch klimaat in de klas.
  • De 7 judowaarden vormen de basis.
  • Bewegend en ervarend leren.
  • Een digitale lesmethode gecombineerd met fysieke lessen.

In de lesmethode van HiRO staan zeven HiRO-waarden binnen een doorlopende leerlijn centraal: vertrouwen, samenwerken, respect, beheersing, weerbaarheid, discipline en plezier.

Een jaarprogramma bestaat uit:

  • Meer dan 80 digitale lessen
  • Een kick-off door onze regiomanager voor je hele team
  • Posters voor de groep

En levert jouw school het volgende op:

  • Een gezonde groepsdynamiek en een veilig schoolklimaat.
  • Leuke actieve lessen waar leerlingen ons gemiddeld meer dan een 9 voor geven.
  • Kinderen die vertrouwen op hun eigen kracht, met minder sociale angst.

*HiRO is door de landelijke erkenningscommissie interventies van Effectief Actief gecertificeerd als theoretisch goed onderbouwde interventie. Daarnaast draagt HiRO als Gezonde School-activiteit bij aan een Gezonde School.

Contactgegevens:
023-3036800
info@schooljudo.nl
Contactpersoon: Anne Rongen