Nieuw concept: De Nieuwe Gymzaal

Kinderen bewegen te weinig, bestaande gymzalen sluiten niet meer aan op de huidige behoeften en worden niet optimaal gebruikt. Kinderen mógen in onze maatschappij ook steeds minder vaak bewegen. We vinden het niet goed als ze rennen in de gang of klimmen in een boom. Terwijl kinderen van nature gráág willen bewegen.

Gymzalen staan vaak leeg, zeker ’s avonds. De meeste gymzalen zijn ingericht volgens een ouderwetse standaard die alleen bedoeld is voor lichamelijke opvoeding. Veel gymzalen zijn niet duurzaam en toekomstbestendig, bouwkundig in slechte staat en duur in de exploitatie.

Totaalconcept
Topos heeft samen met InFit Beweegconcepten een totaalconcept bedacht voor de bouw en inrichting van De Nieuwe Gymzaal. Deze is modulair opgebouwd en kent geen standaard inrichting. Hij wordt voor specifieke gebruikers geschikt gemaakt door de inrichting op hún specifieke wensen af te stemmen. Of het nu gaat om de turnvereniging, de fitnessclub of de tafeltennisvereniging. De Nieuwe Gymzaal heeft twee keer zoveel bewegingsruimte, is multi-inzetbaar en daardoor beter verhuurbaar.

Modulair
De Nieuwe Gymzaal wordt vormgegeven passend binnen de omgeving. In overleg met de gebruikers kiest de opdrachtgever uit een scala aan mogelijkheden. Een berging waar je maar wilt. Kleedkamers op de begane grond of op de verdieping. Wel of geen douches. Bijna alles is mogelijk. Bovendien kan elke Nieuwe Gymzaal worden uitgevoerd met een avonturenwand, wat tal van nieuwe mogelijkheden biedt voor het bewegingsonderwijs.

Toekomstbestendig en circulair
De Nieuwe Gymzaal is toekomstbestendig en wordt circulair gebouwd: hij is geheel demontabel en alle onderdelen zijn herbruikbaar. Daarnaast heeft de gymzaal een gasloze installatie en is voorzien van PV-panelen. De gymzaal wordt verwarmd door middel van infra-roodverwarming, maar alleen als het nodig is.

Meer informatie op www.denieuwegymzaal.nl.