IVN Natuureducatie

IVN laat jong en oud beleven hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is. We inspireren met natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Zelf leren en doen staan altijd centraal.

Het primair onderwijs is de perfecte omgeving om kinderen te laten kennismaken met de natuur en alles wat daarin groeit, bloeit, vliegt en kruipt. Samen met leerlingen op ontdekkingstocht in en rondom school is een mooie en leerzame ervaring. IVN Natuureducatie ziet de natuur als het beste klaslokaal voor kinderen. Waar ze in en van de natuur leren. Een natuurrijke schoolomgeving is een plek waar álle kinderen zich gezond kunnen ontwikkelen en kennis en vaardigheden opdoen om bij te dragen aan een planeet die bruist van het leven.

Buitenlessen en natuuronderwijs op school zijn lang niet altijd meer vanzelfsprekend. Terwijl de natuur en vrijheid om buiten te bewegen juist belangrijk zijn voor kinderen. Contact met natuur maakt kinderen creatiever, gezonder en socialer. Het draagt bij aan verhoogde concentratie, betere leerprestaties én het stimuleert een milieubewuste houding.

IVN Natuureducatie helpt bij het creëren van een natuurrijke schoolomgeving. Op onze website vind je een scala aan lespakketten, natuuractiviteiten en mogelijkheden om zelf meer te leren over de natuur. Daarnaast biedt IVN hulp bij het fysiek vergroenen van het schoolplein en het klaslokaal, bijvoorbeeld met een IVN BinnenBos.

Samen kunnen we de toekomst tot bloei brengen!

Meer weten? Klik hier voor het volledige aanbod voor het primair onderwijs.