Gezonde en duurzame nieuwbouw voor Kindcentrum BuitenRijck

In de nieuwe woonwijk in ontwikkeling RijswijkBuiten aan de zuidkant van Rijswijk zal onderwijsgebouw Kindcentrum BuitenRijck worden gerealiseerd. In de Design & Build opdracht van de gemeente Rijswijk hebben SMT Bouw & Vastgoed en LIAG architecten en bouwadviseurs het ontwerp uitgedacht.

Het duurzame ontwerp heeft toepasselijk de naam ‘Woonkamer van Sion’ meegekregen. Sion is het deelplan van RijswijkBuiten wat een dorps karakter zal krijgen. Het Kindcentrum BuitenRijck biedt niet alleen een basisschool, maar ook kinderopvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Daarnaast biedt de nieuwe locatie ruimte voor een sportzaal, die tevens voor derden bruikbaar zal zijn, alsmede een welzijnsruimte. Bijna iedere functie heeft hiervoor een eigen plek gekregen met elk een eigen entree en herkenbaarheid.

Naast een gezond binnenklimaat worden tal van maatregelen getroffen voor het creëren van een energiezuinig en milieuvriendelijk onderwijsgebouw. Zo worden op het dak van het onderwijsgebouw 230 m² zonnepanelen geplaatst om te voorzien in het overgrote deel van de eigen energievraag. De GPR-methodiek, welke de mate van duurzaamheid meet, geeft een gemiddelde score van 8,3 voor dit onderwijsgebouw. Tevens is aandacht besteed aan de duurzaamheid in relatie tot het onderhoud en de exploitatie van het onderwijsgebouw over een lange periode. Hiermee sluit ook het Kindcentrum aan op de duurzame ambities van de ontwikkeling van de wijk RijswijkBuiten.

Op 5 september 2016 hebben Wethouders Nicole Dierdorp en Ronald van der Meij van de gemeente Rijswijk en Maurice Wieland, directeur SMT Bouw & Vastgoed het contract ondertekend voor de realisatie van de nieuwbouw van het Kindcentrum in RijswijkBuiten. Een bijzonder project in de nieuwe woonwijk in ontwikkeling RijswijkBuiten. Bekijk hieronder een videoverslag van de contractondertekening.

Voor meer projectinformatie bezoek de websites van