Energiebesparing en verbetering binnenmilieu in bestaande scholen

Hoe kun je in bestaande schoolgebouwenenergie energie besparen en het binnenmilieu verbeteren? De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) laat het zien tijdens het seminar ‘Verduurzamen van scholen’ op de Dutch Green Building Week.

Bevlogen ondernemers vertellen over hun idee, de aanpak en ervaringen uit de praktijk. In vier korte pitches van elk 10 minuten illustreren zij diverse innovatieve visies, concepten, contracten, financieringsoplossingen en instrumenten. Gericht op Quick Wins en/of op integrale oplossingen. Daarna is er tijd voor vragen, discussies en een gezamenlijk gesprek over het (beter) matchen van vraag en aanbod en over kansen om dergelijke aanpakken op te schalen.

RVO organiseert dit mede in het kader van de Green Deal Scholen. RVO heeft in het verleden het Frisse Scholen programma uitgevoerd.

Het programma

  • Inleiding, Irma Thijssen (RVO)
  • Slim en prestatiegericht verduurzamen van 10 scholen in Amsterdam Zuid, Laurens Jongepier (DWA) en Bart Huiskes (Van Panhuis Installatietechniek)
  • Energieprestatiecontract voor Mytylschool in Venlo: een goede renovatie business case, Jeroen Nollet (Escoplan)
  • Integraal Scholen Concept voor verwarmen, ventileren en energiebesparing, toegepast in 300 scholen, en op afstand gemonitord en beheerd, plus: met nieuw financieringsmodel! (Klimaatgroep Holland, John Poels)
  • Eerste ervaringen met de Installatiescan Scholen, Rik Altena (DWA)
  • Tijd voor vragen, discussie, ronde tafel gesprekken

Locatie: RVO, Croeselaan 15, Utrecht
Datum: dinsdag 27 september 2016
Tijd: 14:00 – 16:30