De flexibele collegezalen van Nyenrode

Sinds 2012 heeft Nyenrode Business University een vestiging aan de Keizersgracht in Amsterdam. Afgelopen zomer, midden in de bouwvak, zijn diverse kleine ruimtes en een verkeersruimte in dit karakteristieke pand getransformeerd tot twee collegezalen. De paneelwand tussen deze twee zalen maakt het creëren van één grote ruimte, bijvoorbeeld voor het afnemen van tentamens, mogelijk.

De interne verbouwing was onderdeel van een grote renovatie. Inmiddels wordt het pand – de Vijf Keijzers genoemd – gekenmerkt door een open uitstraling met werkplekken, overlegplekken, studieplekken, de zogeheten bizlounge en collegezalen die variëren in formaat.

Lees verder onder de foto

Ongestoord college geven en volgen
Manager Housing & Projects Pieter Beun: “De zoektocht naar een leverancier voor een mobiele, geluidsdichte wand was kort. Ik ken BREEDVELD van eerdere projecten op andere locaties van onze universiteit. BREEDVELD toont zich altijd erg betrokken, hanteert écht korte lijnen en levert gewoon een goed product. Dat hebben ze inmiddels ook in Amsterdam weer bewezen. We waren vrij laat met de aanvraag. Maar daar deden ze bij BREEDVELD geen moment moeilijk over. De wand is midden in de zomer gerealiseerd. Het realiseren van de wand heeft bij elkaar zo’n vijf werkdagen in beslag genomen. Over de kwaliteit zijn we zeer tevreden. De wand kent een hoge geluidisolatiewaarde, hierdoor kan er aan beide zijden ongestoord college worden gegeven. De paneelwand heeft op aangeven van onze interieurarchitect een donkere grijstint gekregen en past hiermee perfect in het interieur van beide zalen. Wanneer we de paneelwand parkeren – deze staat dan aan twee zijden in keurige pakketten opgesteld – creëren we een enorme ruimte waar door het jaar heen diverse activiteiten plaatsvinden.”