Al aan luchtreiniging gedacht?

Scholen kunnen deze winter nog zorgen voor schone lucht in klaslokalen, zonder constant ramen en deuren open te zetten. Namelijk door middel van aanvullende luchtreiniging. 

Noodgedwongen lesgeven met ramen en deuren open om voldoende te luchten? Uit recent onderzoek[1] blijkt dat 87% van de leerkrachten deze manier gebruikt om ruimtes op school te ventileren. En dat terwijl de gas- en energieprijzen torenhoog zijn. Een zorg die met de naderende winter voor veel scholen alleen maar groter wordt.

Schone lucht met licht
Aanvullende luchtreiniging met desinfecterend uv-c licht wordt al jaren met veel succes gebruikt in ziekenhuizen, theaters en kleedkamers als luchtdesinfectiemiddel om virusuitbraken onder controle te houden. De luchtreinigers desinfecteren de lucht en kunnen in minder dan 10 minuten tot 99,99% van de aanwezige virussen en bacteriën inactiveren[2].

Bovendien maken uv-c desinfectietoestellen een dure upgrade van bestaande ventilatiesystemen overbodig, en kunnen ze flexibel het hele jaar door worden ingezet, vooral op plekken waar natuurlijke ventilatie onvoldoende mogelijk is. Daarnaast besparen scholen hiermee flink op de gas- en energierekening.

Weten hoe jouw school er deze winter warm en veilig bij kan zitten?
In de TechTalk van Brainport Development praten Peter Thijs, Leen Peeters en Thomas Leenders je bij over het nut en de noodzaak van aanvullende luchtreiniging in klaslokalen. Kijk dan hier de gehele TechTalk of lees hier alles over “schone lucht met licht”

[1] Het onderzoek naar de voorbereiding van scholen op een mogelijk opkomende griep- of coronagolf in het najaar en de bekendheid van luchtreinigingstechnologieën werd uitgevoerd door onafhankelijk onderzoeksbureau PanelWizard. 742 Nederlanders van 18 jaar of ouder die werkzaam zijn in de onderwijsbranche hebben de vragenlijst volledig ingevuld. Het onderzoek is uitgevoerd in de periode van 11-15 augustus 2022.

[2] Volgens de resultaten van een laboratoriumtest uitgevoerd door Innovative Bioanalysis, een CAP, CLIA, AABB gecertificeerd referentielaboratorium voor veiligheid, in een ruimte met voldoende luchtcirculatie. Voor meer informatie, zie het rapport van Innovative Bioanalysis dat beschikbaar is als download in de link