Vernieuwd kleurenpalet voor norament® grano

Een bestseller in een nieuw en modern jasje

Bijna 30 jaar geleden bracht nora flooring systems norament® grano op de markt en sindsdien is de rubber vloerbedekking met zijn karakteristiek granulaat-dessin niet meer uit het assortiment weg te denken. Maar ook een vloerklassieker gaat met zijn tijd mee en daarom heeft het assortiment in de loop der jaren steeds opnieuw kleine ver-anderingen ondergaan.

Nu heeft norament® grano een compleet nieuw en modern kleurenpalet gekregen en nieuwe harmonische granulaattinten, die beter harmoniëren en minder contrasteren. Klanten kunnen nu kiezen uit 32 verschillende kleuren, met een afgewogen balans tussen de basiskleuren en de kleuraccenten van het granulaat. norament® grano is zo populair doordat de vloerbedekking jarenlang buitengewoon slijtvast is door het extreem dicht en gesloten oppervlak. Daarom is norament® grano over de hele wereld in industriële omgevingen te vinden, maar ook in openbare gebouwen, onderwijsinstellingen en in de gezondheidszorg profiteren ontwerpers, opdrachtgevers en de gebruikers van gebouwen van de indrukwekkende duurzaamheid.

Lees verder onder de foto

Een vloerbedekking voor de zwaarste belastingen
‘norament® grano is een veelgemaakte keuze voor zwaarbelaste vloeren, door personen of door machines, en is al jaren het meest verkochte product in ons norament® assortiment’, vertelt productmanager Simon Rau. De slijtvaste bestseller is dan ook veel meer dan alleen maar een product. ‘Achter norament® grano zit een compleet productportfolio, waarmee met één design verschillende functies en toepassingen kunnen worden gerealiseerd’, gaat Simon Rau verder. Zo is norament® grano met zijn klassieke hamerslagoppervlak bijvoorbeeld leverbaar in een uitvoering die statische elektriciteit afvoert, maar ook in een variant met carréstructuur voor als de vloer antislip moet zijn. Het omvangrijke assortiment wordt gecompleteerd door onder andere trapvormen, bijpassende plinten en trapneuzen. Alle uitvoeringen hebben één ding gemeen: dankzij het ingestrooide granulaat zijn stof en vuil minder zichtbaar, waardoor de vloer er ook bij zware belastingen en veel loopverkeer altijd netjes uitziet.

Lees verder onder de foto

Frisse kleuren als aanvulling op neutrale tinten
Ook een bestseller als norament® grano wordt bij nora flooring systems steeds opnieuw getest om te voldoen aan de veranderende eisen van de markt. ‘We hebben opgemerkt dat bepaalde kleuren niet meer aansluiten op de huidige wensen van de klanten en dat de combinatie van kleuren en granulaten kon worden verbeterd’, aldus Simon Rau. Daarom hebben we, in samenwerking met ongeveer 40 designers en architecten uit Europa en Noord-Amerika, het kleurenpalet grondig aangepast. Het kleurenspectrum loopt nu van koele, rustgevende neutrale tinten tot krachtige, sprekende tinten die perfect combineren en zorgen voor een prettige atmosfeer. ‘De smaak van de klanten is in al die jaren echter niet echt veranderd.
Al vanaf de introductie van norament® 926 grano waren de grijstinten veruit favoriet en dat zal naar alle waarschijnlijkheid ook wel zo blijven’, denkt Simon Rau. De productmanager verwacht wel dat de nieuwe blauwtinten het ook erg goed gaan doen in de toekomst.

Net als alle vloerbedekkingen van nora is ook norament® grano buitengewoon emissiearm en draagt zo bij aan een gezond binnenklimaat. Door de gesloten structuur is de vloer gemakkelijk te reinigen en daardoor bijzonder hygiënisch. Ook de geluiddempende eigenschappen, het optimale sta- en loopcomfort en de antislip zorgen voor een aangename atmosfeer in de ruimte.

De veelzijdigheid en consequent doorgevoerde ontwikkeling maken de klassieker uit het no-rament® assortiment zo succesvol. Productmanager Rau is er dan ook van overtuigd dat no-rament® grano ‘perfect berekend is en ook in de toekomst een succes zal blijven.’