Vanerum iMO-Learn “We’re moved by learning!”

Bewegen helpt ons om beter te leren. Daar zijn onderzoekers het over eens. Want bewegen verfrist naast het lichaam ook de geest. Vanerum is zich hiervan zeer bewust en is daarmee aan de slag gegaan. Samen met het iMO-LEARN team van i3-Technologies is dit bewegend leren concept ontwikkeld. Het doel? Vanerum wil unieke actieve leeromgevingen creëren waarin leerlingen op een nieuwe bewegingsvriendelijke manier intenser leren en hun creativiteit ontplooien. Het resultaat?  Een nieuw bewegend leren concept: de iMO-LEARN.

Het iMO-LEARN concept van Vanerum bestaat uit een innovatieve zitkubus met of zonder bewegingssensoren (deze communiceren draadloos met digibordsoftware) en een basisboek. De zitkubus heeft een ongewone vorm. Door het gebruik van polypropyleen is hij licht, kan tegen een stootje, is hij vochtbestendig en heeft een hoge temperatuur resistentie. Bovendien is hij recyclebaar en wordt duurzaam geproduceerd. Het basisboek bevat 53 oefeningen en drie leermethodes: dynamisch zitten, analoog actief leren en digitaal bewegend leren en dat in verschillende leerdomeinen, rekenen, taal, evenwichtsoefeningen en breinbrekers.

Dynamisch zitten
De iMO-LEARN van Vanerum leent zich perfect voor dynamisch zitten. Dit zorgt voor optimale bewegingsvrijheid. Bekijk ons filmpje voor meer duidelijkheid.

Bewegend leren
Tijdens de lessen kan men met de iMO-LEARN alle kanten op. Voor fysieke oefeningen die de hartslag van de leerlingen verhogen waardoor er meer zuurstof in de hersenen komt. Meer zuurstof in de hersenen zorgt voor betere opname van de lesstof. Voor digitaal bewegend leren tover je de iMO-LEARN vliegensvlug om door hem te voorzien van een bewegingssensor. Je koppelt deze sensor met het digibord en integreert de iMO-LEARN bijvoorbeeld in Quiz – module. De leerlingen beantwoorden de vragen door hun iMO-LEARN te bewegen. Het systeem detecteert de antwoorden volledig automatisch. De resultaten zijn onmiddellijk zichtbaar. Kijk voor meer informatie op onze website.

www.vanerum.nl