Terra en Splash geven nieuwe Marmoleum Marbled kleur

Forbo Flooring introduceert deze maand haar nieuwe Marmoleum Marbled collectie die mooi is voor binnen, maar ook goed voor buiten. Planet friendly en design hand-in-hand. Zo biedt Marmoleum Marbled maar liefst dertig nieuwe fraaie kleuren en twee ‘verse’ dessins, genaamd Terra en Splash. Marmoleum draagt daarnaast bij aan een gezond binnenklimaat want het materiaal is 100% natuurlijk en bevat bijvoorbeeld geen weekmakers. Bovendien wordt de nieuwe collectie CO2-neutraal geproduceerd waardoor hij goed is voor het milieu, niet bijdraagt aan klimaatverandering en dus onze aarde beschermt voor komende generaties.

Marmoleum Splash, een van de nieuwkomers, is een dessin met een lichtgrijze basis waar een beetje kleur – oranje, geel groen, rood, paars of blauw – doorheen schemert. Hierdoor krijgt de vloer iets mysterieus en prikkelt ze de verbeelding. Bovendien ‘mixt’ en ‘matcht’ Splash makkelijk met andere vloeren in de betreffende schemertint of bijvoorbeeld een stoel in die kleur.

De andere nieuwkomer, Marmoleum Terra, biedt door haar kleurstelling zeer goede ‘vuilverhullende’ eigenschappen – stof, krasjes en zand zijn zo goed als onzichtbaar – en geeft met haar fijne marmertekening een kalm en neutraal beeld. Terra refereert aan rots, steen en aarde, en is met haar rustige uitstraling zeer geschikt voor kleine ruimtes.

Deze nieuwe gemarmerde dessins, maar ook de andere structuren als Real, Fresco en Vivace passen goed in bijna iedere ruimte, zeker in combinatie met andere natuurlijke materialen zoals hout, steen of textiel. De dertig nieuwe, moderne kleuren, maar ook de bestaande, zijn allen afgeleid van de natuur. Daarmee brengt Marmoleum de natuur niet alleen naar binnen, maar sluit de collectie ook naadloos aan bij de huidige trends in interieurdesign.

Marmoleum is daarnaast door en door duurzaam en meer dan CO2-neutraal. Zo levert elke geproduceerde vierkante meter Marmoleum een negatieve CO2-bijdrage op van -4 gram CO2-uitstoot. Deze unieke milieuprestatie heeft Forbo geleverd doordat de hoeveelheid CO2 die wordt uitgestoten tijdens de productie meer dan volledig wordt gecompenseerd met de CO2 die wordt geabsorbeerd door de natuurlijke en hernieuwbare grondstoffen (planten, bomen en gewassen) gedurende hun leven, voordat ze worden geoogst. Forbo bracht hiertoe het gebruik van fossiele brandstoffen tijdens de productie enorm omlaag, werkt enkel met groene energie en verduurzaamde tevens de relatie met haar toeleveranciers aanzienlijk. Marmoleum is hiermee de enige CO2-neutrale, vlakke, veerkrachtige vloerbedekking ter wereld gemaakt van natuurlijke en snel herwinbare ingrediënten. De vloer sluit dus perfect aan bij het Klimaatakkoord en helpt bedrijven en instellingen om hun eigen CO2-doelstellingen te halen.

Het levenscyclusproces van Forbo’s Marmoleum is bovendien gedocumenteerd in een onafhankelijke Environmental Product Declaration (EPD), door derden gecontroleerd. Alhoewel het bereiken van de CO2-neutrale Marmoleumstatus een belangrijke prestatie is voor Forbo in haar streven naar betere omgevingen, concentreert de duurzame toekomst van de vloerproducent zich op 100% gezonde gebouwen en circulariteit om zo het Klimaatakkoord van Parijs een flinke stap voor te blijven. Forbo gaat bijvoorbeeld actief Marmoleum afval inzamelen bij klanten om opnieuw te verwerken tot Marmoleum en denkt ook na over hoe de reststroom Marmoleum tot een nieuw product kan worden verwerkt.

Marmoleum Marbled is onderdeel van de grote Marmoleum collectie, verder bestaande uit Linear en Solid, die de afgelopen twee jaar al zijn vernieuwd. Al deze vloeren combineren niet alleen mooi en makkelijk met elkaar, maar bijvoorbeeld ook met de Coral schoonloopmatten, de Allura vloeren en Marmoleum Onto the Wall omdat ze allemaal Forbo’s eigen kleurstempel dragen. Marmoleum is verder ijzersterk en heeft hele lage onderhoudskosten.

Voor veel meer info zie: forbo-flooring.nl/marmoleum.