Tegenstellingen die aantrekken

noraplan unita combineert rubber en graniet in een nieuw kleurenpalet

Puristisch-minimalistisch en tegelijkertijd uitnodigend huiselijk. Tegenstrijdigheden in interieurontwerp? Niet voor nora flooring systems. De noraplan unita rubber vloerbedekking bereikt precies deze evenwichtsoefening. Met een unieke combinatie van de natuurlijke materialen rubber en graniet, benadrukt de vloer de eigentijdse industriële uitstraling en geeft het ruimten tegelijkertijd een harmonieuze en onderscheidende sfeer.

De noraplan unita-collectie is onderdeel van het assortiment van noraplan en is onlangs volledig herzien en wordt nu aangeboden in een nieuw, uitgebreid palet van 20 kleuren. De nieuwste toevoegingen omvatten moderne pasteltinten en een aantal accentkleuren. In combinatie met de herwerkte, elegante neutrale tinten, is een harmonieus gecoördineerde collectie gemaakt met kleuren die vrij kunnen worden gecombineerd binnen het gebouw.

Het vertrouwen om kleur te gebruiken – in kantoren en onderwijsgebouwen
Dankzij hun tijdloze en authentieke ontwerp zijn rubber vloerbedekkingen bijzonder populair in onderwijs instellingen, moderne kantoren, openbare gebouwen en winkels. Als het gaat om de kleurkeuze, zijn elegante grijstinten en zwart nog steeds het meest populair. “Met ons nieuwe kleurengamma willen we planners nog meer variatie bieden”, legt Saskia Holschuh, productmanager van de noraplan-productlijn, uit. “De nieuwe pasteltinten kunnen discreet meer kleur geven aan ruimten, terwijl de meer intense kleuren accenten leggen en de mogelijkheden vergroten voor de uitvoering van geavanceerde kleurconcepten.”

Het boeiende kenmerk van noraplan unita is de veelzijdigheid. Echte granietchips zijn verwerkt in de effen bekleding, die afkomstig is van een steengroeve in de buurt van de productielocatie van nora. Omdat ze licht in al zijn facetten reflecteren, creëren ze opvallende visuele effecten. Het uiterlijk van de vloer varieert afhankelijk van de locatie van de kijker en de hoek waaronder het licht erop valt. Op deze manier kan het een vitaal ontwerpelement worden of een discreet en subtiel effect creëren. In 2012, een jaar na de lancering, kreeg noraplan unita de “red dot design award” voor zijn uitzonderlijke ontwerp.

Authentiek, ergonomisch en ideaal om te combineren
Het speciale kenmerk van noraplan unita is de authenticiteit van de materialen. De rubber vloer met de ingesloten granieten chips ondersteunt de architecturale trend naar authenticiteit en kan perfect worden gecombineerd met andere originele materialen zoals hout, beton, steen of metaal. Naast het aantrekkelijke uiterlijk maakt noraplan unita ook indruk met de bekende functionele voordelen van nora-vloeren. De rubber vloerbedekking is duurzaam en extreem robuust. Dankzij de permanente dimensionele stabiliteit is voegafdichting niet nodig en heeft het geïnstalleerde oppervlak een perfect homogeen uiterlijk.

Zelfs als het ontwerp van noraplan unita doet denken aan een stenen of betonnen vloer – afhankelijk van de kleur – heeft de vloerbedekking een beslissend voordeel ten opzichte van harde ondergronden, waar het permanent elastische rubber maximaal loop- en stacomfort biedt. Zoals alle producten van nora flooring systems, is noraplan unita vrij van PVC en ftalaatweekmakers en draagt zo bij aan een goede binnenluchtkwaliteit.

Een authentieke urban look gecombineerd met maximale functionaliteit – noraplan unita zet de perfecte toon voor elke ruimte.

Ontdek meer in de volgende video: