Tabor College: groot in kleinschaligheid

Eén naam, drie unieke scholen

Het Tabor College is een open katholieke school, toegankelijk voor iedereen die zich herkent in de doelstelling van de scholen. De school is vernoemd naar de berg Tabor, in het noorden van Israël. Met 588 meter hoog is deze berg geen Mont Blanc of Mount Everest, maar daardoor juist wel voor praktisch iedereen toegankelijk. En dat wil het Tabor College uitstralen: een onderwijsplek voor iedereen, mits daartoe de juiste inspanning wordt geleverd.

De school bestaat uit drie locaties:

  • D’Ampte: sportief, recreatief en praktijkgericht. Dat is waar d’Ampte voor staat.
  • Oscar Romero: rechtvaardig, verfrissend, toegewijd en open. Dat is Oscar Romero!
  • Werenfridus: een school vol uitdagingen voor havo, atheneum en gymnasium- ook tweetalig.

Locatie Werenfridus
De school is als een ‘dorp’ ingericht. Het bestuur vindt het belangrijk dat het een plek is waar je elkaar kunt ontmoeten. Een dorp is niet groot en kenmerkt zich door saamhorigheid. Men kent elkaar, let op elkaar. Het (dorps)plein in het hart van de school speelt daarom een belangrijke rol. Rond het centrale plein vind je de verschillende leerhuizen voor taal, maatschappij, exact, kunst en sport. De leerhuizen bieden volop ruimte om te ontspannen of in groepjes samen te werken. De vier gymzalen en de sportvelden op eigen terrein maken bewegen en leren op één locatie mogelijk.

Lees verder onder de foto’s

De bouw
Een groot deel van het oorspronkelijke gebouw uit 1953 is behouden en in de oude staat teruggebracht en dat maakt dit project extra bijzonder! Met de prachtige details in het grote glas-in-lood raam en de bestaande goten in de patio is de combinatie van nieuwbouw en renovatie duidelijk te zien. In de overkapte patio is de aula ingericht, waar leerlingen hun pauze kunnen doorbrengen. Deze aula zorgt er ook voor dat het gerenoveerde gedeelte en de nieuwbouw met elkaar verbonden wordt.

Het Werenfridus beschikt over 4 gymzalen, in elke zaal een andere kleur. Naast de Pulastic vloeren beschikken de zalen ook over de Pulastic Sound Wall in een kleurstelling dat past bij de vloeren. Dit zorgt ervoor dat elke zaal zijn eigen unieke uitstraling heeft.
Kiezen voor het Werenfridus betekent naar school gaan in een nieuw en uniek gebouw!

Systemen / kleuren

Ruimte Systeem Kleur
Gymzaal 310 m2 Pulastic Classic 110 Eco

Pulastic Sound Wall 40mm

222 Desert Sunrise

Kleurstelling van de vloer

Gymzaal 310 m2 Pulastic Classic 110 Eco

Pulastic Sound Wall 40mm

521 Dolphin Grey

Kleurstelling van de vloer

Gymzaal 310 m2 Pulastic Classic 110 Eco

Pulastic Sound Wall 40 mm

305 Sky Blue

Kleurstelling van de vloer

Gymzaal 310 m2 Pulastic Classic 110 Eco

Pulastic Sound Wall 40 mm

422 Spring Grass

Kleurstelling van de vloer