Win-Win: nieuw multi-gebouw biedt volop kansen voor studenten MBO College Poort

In Almere staat sinds de zomervakantie een modern duurzaam onderwijsgebouw: het MBO College Poort. Op de locatie naast dit gloednieuwe schoolgebouw komt een multifunctioneel gebouw, waar wonen-leren-werken, verenigd worden met de gebruikers uit de omgeving en het ROC. Alles onder één dak met volop kansen voor mbo-studenten op studie aansluitende stage- en werkplekken. Goed voor Almere Poort, goed voor de stad Almere.

Een projectteam dat bezig is dit multidisciplinaire concept uit te rollen bestaat uit Zenzo maatschappelijk vastgoed en Lithos bouw & ontwikkeling. Michiel Wijnen – directeur Zenzo: “We zijn trots op het nieuwe MBO College Poort en wat we daar samen hebben neergezet. We kijken inmiddels verder hoe de school en omgeving nog beter kan leren. Onze focus ligt op het creëren van een nieuw gebouw met nieuwe functies: wonen-leren-werken. Functies die onderling goed samen gaan en voorzien in behoeftes van haar toekomstige gebruikers. Dan werkt een gebouw het beste met haar omgeving.”

Focus op de gebruikers
Ook het MBO College Poort ruikt kansen. Michiel Wijnen vervolgt: “We zijn in gesprek met MBO College Poort over de kansen die hier liggen. De bedrijven of organisaties in dit gebouw bieden straks studie-gerelateerde stage- en werkplekken aan de jonge mbo-studenten van ROC College Poort, die zo een kans krijgen een vak te leren in de praktijk. Die uitwisseling is een groot voordeel van dit gebouw. Belangrijk is dat het gebouw ook andere functies heeft. Dat betekent dat naast studenten, ook toekomstige bewoners, omwonenden en bezoekers gebruik kunnen maken van de (zorg)diensten die dit nieuwe gebouw biedt. Het is een gevarieerd pallet van grotere en kleinere organisaties die een belangrijke bijdrage leveren aan het multifunctionele karakter. Er wonen mensen die gebruik kunnen maken van de zorgdiensten die er zijn. Meerdere zorgverleners in één gebouw geeft diverse voordelen voor zowel gebruikers als cliënten. We denken ook aan een eetcafé en ondernemers werkplekken. Enfin, work in progress. We zijn de komende periode bezig met het benaderen van partijen en organisaties die willen aansluiten.”

Alles over het ontwerp en bouw van het MBO College Poort lees je in Schooldomein, editie december 2018 [link volgt bij publicatie online editie Schooldomein].

Wil je meer weten over het multi-disciplinaire gebouw? Neem contact op met: Michiel Wijnen van Zenzo Maatschappelijk Vastgoed: 033 453 59 54, info@zenzo-mv.nl.