Sleuteloverdracht de Pastorie in Rosmalen

Op dinsdag 1 februari jl. nam Niels Vader, van Woonstichting Joost, officieel de sleutel in ontvangst van Geron Verdellen van SMT Bouw & Vastgoed. Vervolgens is de sleutel overhandigd aan Willem Leermakers van de Leermakers Autismegroep. Hiermee nemen de bewoners van de Leermakers Autismegroep de komende weken officieel hun intrek in de voormalige Pastorie met bijbehorende binnentuin aan de Markt in Rosmalen.

Officiële oplevering
Afgelopen maanden werd er hard gewerkt door SMT Bouw & Vastgoed aan de verbouwing van de Pastorie. Zij realiseerden er 6 kamers met gezamenlijke keuken- en leefruimte. En in de binnentuin plaatsten zij 12 kleine zelfstandige wooneenheden. Alle wooneenheden zijn bestemd voor jongeren van de Leermakers Autismegroep.

Plezierige samenwerking
“Na een periode van intensieve, maar fijne samenwerking met zowel JOOST als SMT Bouw & Vastgoed staan wij te popelen om onze jongeren te helpen aan een fijn thuis”, aldus Willem Leermakers, directeur van de Leermakers Autismegroep. “Het gaat hier om jongeren met een hulpvraag, die wij een opstap bieden naar zelfstandigheid. Waarbij zij 24 uur op onze zorg en aandacht kunnen rekenen.”

Leermakers geeft aan dat hij zowel de aanloop naar het project als de uitvoering en de afronding als enorm plezierig heeft ervaren. “Mooi om te merken dat de samenwerkingschemie volop aanwezig was bij alle partijen. Samenwerken en iets voor elkaar betekenen, dat was steeds het motto wat we nastreefden. Wat dat betref kan het parochiebestuur trots op ons zijn”, zegt hij lachend. “Dat is immers ook het gedachtengoed wat zij nastreven.”

 Als een goede buurman
Ook de direct omwonenden kunnen niet wachten op de komst van hun nieuwe buren. “Meerdere malen gaven zij al bij ons aan dat ze in de toekomst graag dingen willen ondernemen samen met de bewoners van de Leermakers”, vertelt Niels Vader, projectleider van JOOST, enthousiast. “Er zijn zelfs al ideeën voor een gezamenlijke moestuin”, gaat hij tevreden verder. Maar voordat het zover is krijgen de nieuwe bewoners eerst de kans om goed in te huizen en zichzelf te settelen in hun nieuwe omgeving. “En zoals het een goede buurman betaamt, organiseren we ergens in maart nog een feestje. Natuurlijk samen met omwonenden en de nieuwe bewoners van de Pastorie, zodat we samen kunnen proosten op een fijne buur(t).”