Seminar en rondleiding Energy Academy Europe: “The Next Generation Building”

Energy Academy Europe (EAE), de indrukwekkende nieuwbouw van de Rijksuniversiteit Groningen, winnaar van een International BREEAM Award 2017, is het decor en het thema van een boeiend seminar mét rondleiding op 16 juni a.s.

In de Energy Academy wordt gebruik gemaakt van de natuurlijke elementen om een zeer laag energieverbruik te realiseren. De installaties komen pas in actie als dat nodig is voor het in stand houden van het afgesproken hoge comfortniveau. Het uitgangspunt was ook een installatie-arm gebouw te ontwerpen.

De Energy Academy is in veel opzichten een bijzonder gebouw. Naast het hoge comfortniveau heeft het ontwerpteam een norm meegekregen voor een zeer laag energiegebruik, mag het gebouw niet meer energie gebruiken dan het opwekt en moest er een Breeam Outstanding certificaat behaald worden. Ook werd de eis gesteld dat het gebouw “zero emission” is, wat er op neerkomt dat het een energieleverend gebouw moest worden om de emissie bij bouw en sloop te compenseren. Bovendien is het gebouw het eerste aardbevingsbestendige gebouw in Nederland.

Het gebouw voldoet aan de gestelde eisen. Tijdens het bezoek aan de Energy Academy komt het bovenstaande allemaal aan bod in een seminar en daarmee verrijkt u uw kennis. Het seminar wordt afgesloten met een rondleiding waarbij u alles zelf kunt zien en beleven.

Klik hier voor meer informatie en om aan te melden. En klik hier om het programma te downloaden in pdf.

Foto interieur EAE: Ronald Zijlstra Fotografie.