Schooldomein organiseert spetterend debat op de NOT

Op de tweede dag van de NOT organiseerde Schooldomein het grote NOT-Onderwijsdebat rond het thema: “is duurzaamheid de norm of mag het ook gewoon leuk zijn?” Debater en voorzitter van de redactieraad Edward van der Zwaag gijzelde gedurende een klein uur zijn experts, die rond een statafel stonden en successievelijk de microfoon onder hun neus kregen. En als het antwoord Edward niet beviel dan ging hij door tot de kern werd blootgelegd: het moest namelijk ergens over gaan.

De experts waren Ronald Schilt van Merosch, Marco van Zandwijk van Ruimte-OK, Joost Hillen van Obliq Architecten en onderwijsinnovator Jan Koster. Opdrachtgever van IKC Villa Vrolik in Hilversum Janie Mooi vatte het goed samen: “Je kunt niet een duurzame school zijn met een waardeloos onderwijsconcept. Als het gaat om ruimte en beleving dan is dat integraal onderdeel van het de beleving van het onderwijs.”

Vandaag en morgen organiseert Schooldomein in hal 3 in de Lounge ook weer mooie debatten. Kom vooral kijken en luisteren.