Revolutionair energie systeem voor nieuwe IKC Triade Aalsmeer

De nieuwbouw van het recentelijk opgeleverde IKC Triade vormt onderdeel van de energy hub Aalsmeer. Hierbij wordt warmte en koude uitgewisseld tussen het IKC, NLDC (data centrum), Fertiplant (export tuin- en kamerplanten) en Sportcentrum de Waterlinie met een uniek duurzaam resultaat!

In opdracht Stichting Jongleren/gemeente Aalsmeer en Kinderopvang Solidoe heeft Frencken Scholl Architecten de nieuwbouw van het IKC ontworpen. Het gebouw ligt solitair op het voormalig voetbalterrein aan de rand van de woonwijk en vormt de overgang naar het sportpark. Het gebouw is intrinsiek energiezuinig gemaakt: het heeft een compacte plattegrond, is goed geïsoleerd en heeft een luchtdichte schil zodat energieverliezen tot een minimum beperkt worden. Het IKC ontvangt warmte, in de vorm van warm water, van het nabij gelegen datacentrum en geeft het afgekoelde water terug. Op gelijke wijze worden Fertiplant en het Sportcentrum voorzien van warmte.
Het gebouw is all-electric en Bijna energie neutraal (BENG!). Op het dak zijn zonnepanelen geïntegreerd om zo veel als mogelijk de elektriciteit zelf op te wekken. Het gehele IKC is uitgerust met LED-verlichting.

De decentrale ventilatie ventileert op maat (CO2 gestuurd) en stuurt ook verlichting en buitenzonwering aan, waardoor steeds een optimaal binnenklimaat gerealiseerd wordt en het IKC zich tevens een frisse school klasse B mag noemen.

Om het gebouw heen wordt door de gemeente een uitdagend en groen speelterrein aangelegd, zodat er straks voor de kinderen van het IKC niet alleen een uitdagend en veilig gebouw staat, maar er ook een plezierig buitenterrein is waar ze lekker kunnen rennen en ravotten.