Onze kinderen bewegen te weinig en zitten niet goed! Wat nu?

Een debat georganiseerd door wetenschappers, medisch specialisten, beweging -en inrichtingsexperts die samen met onderwijsprofessionals in gesprek gaan over de vraag hoe we onze kinderen meer in beweging kunnen krijgen en goed leren zitten. Waar gaat het mis, hoe kunnen we dat voorkomen?

Kinderen brengen tegenwoordig (te) veel tijd zittend door en zitten ook vaak in een verkeerde houding. Hierdoor kan de rug van het kind al op zeer jonge leeftijd door een verkeerd lopende groei in de problemen komen. Als het kind dan ook nog eens te weinig beweegt, kan dit tot gevolg hebben dat kinderen te zwaar worden, hun leerprestaties achteruit kunnen gaan, maar ook dat hun motorische vaardigheden achterblijven.

Onder leiding van dagvoorzitter Sibo Arbeek, hoofdredacteur van Schooldomein, zullen een aantal vooraanstaande wetenschappers en experts de oorzaken, gevolgen, maar ook de oplossingen voor een gezondere toekomst en betere ontwikkeling van het kind bediscussiëren. En natuurlijk gaan zij met professionals uit de onderwijsomgeving graag het debat aan.

Het debat vindt plaats in het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht, waar we teruggaan naar het verleden, de hedendaagse situatie onder de loep nemen en vooruit kijken naar de toekomst.

Reserveer woensdag 26 september van 12.30 – 16.30 uur in uw agenda en debatteer mee voor een gezondere toekomst en een optimale ontwikkeling van het kind, want we hebben hierin allemaal onze sociaal maatschappelijke rol en verantwoordelijkheid!

Meer informatie over het programma en de debaters én de mogelijkheid om kosteloos aan te melden: www.schoolmeubelen.com/nieuws/26-september-ht-onderwijsdebat-in-het-nationaal-onderwijsmuseum-dat-u-niet-mag-missen.