Nieuw informatieblad: vergelijking van vijf schoolventilatiesystemen

De meeste schoolbesturen hechten veel waarde aan gezonde scholen met een goede luchtkwaliteit. Een gezond binnenmilieu is immers belangrijk voor het welzijn en de prestaties van de leerlingen en leerkrachten. Met een goed ventilatiesysteem kunnen zij hiervoor zorgen. Een nieuw Informatieblad vergelijkt vijf schoolventilatiesystemen.

Dit informatieblad geeft een handig overzicht van vijf veel toegepaste ventilatieconcepten in bestaande schoolgebouwen van het PO en VO. Met tekeningen en foto’s en inclusief aandachtspunten voor de bouwkundige en installatietechnische inpassing, voor het onderhoud, en voor het beste comfort en gebruiksgemak. En met kostenindicatie. Alle vijf de ventilatiesystemen garanderen een gezonde binnenlucht, minimaal Frisse Scholen Klasse B, mits ontwerp, aanleg, gebruik, beheer en onderhoud goed zijn geregeld. Welk systeem het beste past bij een schoolgebouw, hangt af van het gebouwtype, de beschikbare ruimte en aanwezige ventilatievoorzieningen zoals roosters of afvoer in toiletten. Maar ook renovatieplannen voor bijvoorbeeld gevels, glas, verlichting of cv, en uw specifieke wensen of voorkeuren kunnen de keuze beïnvloeden.

Het overzicht is bedoeld voor schoolbesturen, om een goede gesprekspartner te zijn bij het ontwerpproces. Maar ook voor adviseurs en installateurs handig om met schoolbesturen te bespreken.

Het informatieblad is opgesteld door DWA in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, in het kader van de Green Deal Scholen, en in samenwerking met de VLA en met ventilatiefabrikanten Duco, Zehnder, Klimaatgroep Holland, Itho Daalderop en NedAir.

U kunt het informatieblad hier downloaden en via www.greendealscholen.nl en www.rvo.nl/frissescholen.