Moderne uitbreiding Da Vinci College Leiden

Het Da Vinci College in Leiden is weliswaar gehuisvest in een oud gebouw maar dat wil nog niet zeggen dat het niet met zijn tijd mee gaat of dat het gebouw niet geoutilleerd is voor moderne vormen van onderwijs. Voor de laatste verbouwing ontwierp Topos Architecten een moderne Technasiumwerkplaats in de oorspronkelijke gymzaal en binnenkort wordt de meest recente uitbreiding officieel geopend.

Het oorspronkelijke gebouw had een 3-laagse entreehal en een 2-laagse aula. Deze ruimten stonden niet in directe verbinding met elkaar en er miste een hart, een plek voor ontmoeting. Na de uitbreiding is er één grote ruimte met veel gebruiksmogelijkheden. Buiten onder de luifel beweegt een tribunetrap zich langs de volledige lengte van de transparante uitbreiding, een riante nieuwe entree voor de leerlingen. Boven de entree bevindt zich de docentenruimte met uitzicht rondom.

Aan de andere gebouwzijde zijn onderwijsruimten gemaakt. Hierbij was het uitgangspunt om de structuur van de bestaande gevel als basis te gebruiken voor de opzet van de nieuwe gevel. Het nieuwe gebouwdeel is los gedetailleerd van het bestaande gebouw en er is gekozen om materialen te gebruiken die in de bestaande gevels al voorkomen zoals antraciet metselwerk en lichtgrijze aluminium kozijnen.