Mijlpalen bereikt bij bouw Kindcentra Middelstum en Loppersum

Op 12 november vonden er twee feestelijke mijlpalen plaats bij de door TenW ontworpen kindcentra in het Groningse Middelstum en Loppersum. Eerst werd bij Kindcentrum Middelstum de boring voor de Warmte Koude Opslag uitgevoerd. Later op de dag werd het bereiken van het hoogste punt van Kindcentrum Loppersum gevierd.

De boring werd gedaan onder toeziend oog van de Loppersumse wethouder van onderwijs Bé Schollema en de directies en leerlingen van de verschillende toekomstige gebruikers van het Kindcentrum.

De Warmte Koude Opslag is het systeem waarmee het aardbevingsbestendige en energieneutrale Kindcentrum Middelstum verwarmd gaat worden. In het Kindcentrum Middelstum gaan twee scholen, kinderopvang en een bibliotheek samenwerken. Het ontwerp van Ten W groepeert alle functies rond een centraal hart, waarbij de lokalen rond grote leerpleinen zijn geclusterd. Het buitenterrein vormt een integraal onderdeel van de onderwijsomgeving van de beide scholen. De lokalen sluiten aan op veranda’s, waarmee een fantastisch overgangsgebied ontstaat tussen het ‘binnen en buiten lesgeven’.

Later op de dag werd bij Kindcentrum Loppersum de vlag gehesen op het hoogste punt. Deze feestelijke gelegenheid werd ook bezocht door wethouder Bé Schollema en de directies van de twee basisscholen en de kinderopvang die zullen gaan samenwerken in het Kindcentrum.

Het eveneens aardbevingsbestendige en energieneutrale Kindcentrum Loppersum wordt een speels gebouw waar clusters van groepsruimten rond een centraal hart zijn gesitueerd. Het hart is vormgegeven als een ronde kegel die het éénlaagse gebouw een bijzondere identiteit geeft. Het vriendelijke ontwerp voegt zich in de kleine schaal van het dorp.