Flexibele wanden voor optimaal onderwijs

Op de Regenboog in Schaijk draait alles om de brede ontwikkeling van leerlingen. Het belang van goede prestaties, een gezond zelfvertrouwen en het versterken van de sociale en samenwerkingsvaardigheden staat bovenaan de agenda. Dat vraagt om een professioneel onderwijsteam én een optimale werk- en leeromgeving. En aan dat laatste ontbrak nog iets tot begin van dit jaar. Tot directrice Hilde van Eldonk koos voor de oplossing van BREEDVELD mobiele wanden.

“Ons schoolgebouw is nog maar tien jaar oud en toch kampten we al jaren met problemen met de mobiele paneelwanden. Het openen en sluiten kostte zo’n vijf minuten per wand, het systeem vertoonde regelmatig problemen die alleen door een monteur waren op te lossen en we kampten met geluidsoverlast omdat het niet meer goed afsloot. De wanden waren dus meer een frustratie dan een oplossing.”

Twee lokalen met mobiele tussenwand
Tussen veertien van de zestien lokalen van de Regenboog zit een mobiel wandsysteem dat de ruimte biedt om van twee klassen één groot lokaal te maken. “Nee, we openen de mobiele wand niet om één leerkracht voor twee groepen te zetten, maar om met twee klassen gebruik te maken van elkaars kwaliteiten. Een docent geeft instructie, de ander zorgt voor extra verdieping of werkt met een groepje leerlingen aan een ander kerndoel. En dan is een mobiele wand een geweldige oplossing. Als deze werkt tenminste.”

Snel en stil
“De oude paneelwanden waren log en kwamen door gebruikersgebreken op het gebied van akoestiek enorm tekort. Onze nieuwe vouwwanden daarentegen zijn in een mum van tijd te openen en sluiten en voldoen volledig aan onze eis inzake geluidsdichtheid. Dat waren dan ook de twee specifieke wensen waar we geen concessies in wilden doen. En BREEDVELD begrijpt dat.”