Energy Academy Groningen genomineerd

De Energy Academy Europe is genomineerd, samen met acht andere Nederlandse gebouwen voor de internationale BREEAM Awards. De prijzen worden op 7 maart 2017 uitgereikt tijdens het BREEAM Awards gala in het Marriot Hotel in London. Annemarie van Doorn, directeur van de Dutch Green Building Council, beheerder van het Breeam-NL keurmerk: “Dit is een bewijs dat de Nederlandse bouw- en vastgoedsector toonaangevende en innovatieve duurzame voorbeelden stelt. Daar kunnen we trots op zijn.”

Het gebouw van de Energy Academy Europe, waar energieonderzoek, onderwijs en ondernemen samengebracht wordt is genomineerd in de categorie “mixed use gebouwen”. Dit komt omdat het gebouw, een ontwerp van Broekbakema PvanB, DGMR, Wassenaar BV en ARUP, een combinatie betreft van kantoren, onderwijsfuncties en een fors aantal laboratoria voor energieonderzoek. ICSadviseurs heeft aan de basis van dit prachtige, aardbevingsbestendige project gestaan bij het opstellen van het programma van eisen en het begeleiden van de ontwerpfase en is als participant van de Dutch Green Building Council dan ook trots op de nominatie!

Een aantal artikelen hierover waarbij de eerst echt een mooie omschrijving is van alle projecten en de EAE in het bijzonder: