Een nieuw Kindcentrum voor Ten Boer (Groningen)

Ten Boer heeft het voorlopig ontwerp goedgekeurd voor het nieuwe Kindcentrum naar het ontwerp van TenW architecten adviseurs. In het gebouw gaan de basisscholen OBS De Huifkar en CBS De Fontein met Kids2b samenwerken aan de ontwikkeling van alle kinderen in Ten Boer.

Lees verder onder de foto

Op een mooie locatie bij een van de invalswegen van Ten Boer krijgt het Kindcentrum een situering naast de ijs- en skeelerbaan, waardoor grote kansen ontstaan het natuurlijke speelterrein met extra mogelijkheden voor sport te vergroten.

De participanten zijn binnen het gebouw helder georganiseerd rond een gezamenlijk gemeenschappelijke kern waar de speellokalen getransformeerd kunnen worden tot een theater. Samen met de “kookwinkel”, de “leeswinkel” en de “doewinkel” vormt dit het bruisend hart van het gebouw.

Lees verder onder de foto

Met haar kloeke architectuur geeft het ontwerp een bijzondere herkenbaarheid aan het dorpse en Groningse karakter van Ten Boer. Wij streven ernaar het plan energieneutraal uit te werken. Na Middelstum en Loppersum is dit het derde aardbevingsbestendige Kindcentrum dat TenW architecten adviseurs in korte tijd realiseert in Groningen.

Meer informatie: www.tenw.nl.